‘Scoren in Gelredome mooiste dat er is’

Resit Schuurman bezorgde NEC zondag met een droog schot een punt in de derby tegen Vitesse. De rechtermiddenvelder knalde direct na de hervatting raak, waardoor de stand in Gelredome op 1-1 kwam.

”Scoren in Gelredome is het mooiste dat er is. Deze wedstrijd leeft enorm bij onze supporters. Dat merk je ook tijdens de wedstrijd. Als je hoort en ziet hoe de fans hier tekeer gaan, ongelooflijk. Wanneer je dan uitgerekend in het stadion van de vijand kan scoren, is dat toch heel leuk”, zo zei Schuurman na afloop van het Gelderse treffen.

Na zijn doelpunt ontwikkelde Schuurman zich – samen met Youssouf Hersi en doelman Dennis Gentenaar – gaandeweg de tweede helft tot de beste speler van NEC. En dat is dit seizoen eigenlijk een heel gewone zaak geworden. ”Ook tegen Vitesse ging het lekker, zeker na rust. De tweede helft was een stuk beter. Niet alleen bij mij. De hele ploeg speelde voor rust veel te zwak”, aldus Schuurman.

Na afloop van De Derby scandeerden de 903 meegereisde Nijmeegse supporters zelfs de naam van de bij Go Ahead Eagles opgegroeide voetballer. ”Dat is nog niet vaak gebeurd, nee. En dan ook nog eens in Gelredome, dat is hartstikke mooi.”

De speler met Turks bloed in z’n aderen is een opvallende verschijning in het elftal van trainer Johan Neeskens. Samen met Dennis Gentenaar is de middenvelder de enige in het Nijmeegse kamp die alle 2520 minuten van NEC dit seizoen heeft vol gemaakt. Blessures en schorsingen lijken sowieso geen vat op de rechterflankspeler te krijgen. Want sinds zijn komst bij de Goffertclub heeft Schuurman nog geen minuut in competitieverband aan zich voorbij hoeven laten gaan.

Afgelopen seizoen, tijdens zijn eerste jaargang in het rood-groen-zwart, werd Schuurman, door de nood gedwongen, telkens als rechtervleugelverdediger geposteerd. Dit jaar mag hij het doorgaans als rechtshalf proberen. Neeskens kan gewoon niet om Schuurman heen als middenvelder, iets dat de oefenmeester ook ruiterlijk toegeeft.

Als middenvelder is de 24-jarige speler vanwege z’n dynamiek en voetballende bagage veel crucialer voor de Nijmegenaren dan als rechtsback. En op belangrijke momenten drukt de speler eveneens in een scorende rol nu zijn stempel op de ploeg, zo bewees hij zondag tegen de Arnhemmers voor de derde keer in NEC-dienst.

Evenals zijn twee eerdere NEC-doelpunten, kon ook Schuurmans derde het predikaat ‘memorabel’ meekrijgen. De voorgaande twee treffers waren wonderschoon, maar wie scoort tegen aartsrivaal Vitesse zal werkelijk nooit meer vergeten worden.

Wat z’n knal, uiteraard op aangeven van Youssouf Hersi, helemaal cruciaal maakte, was dat Schuurman NEC volop in de strijd houdt om een UEFA-cup plaatsje. ”Iedereen kijkt daar nu direct naar, maar wedstrijden tussen Vitesse en NEC zijn altijd confrontaties die op zich staan. Ongeacht de posities op de ranglijst in de eredivisie.”

Desalniettemin loopt de rechtshalf niet weg voor het realisme. Met nog zes wedstrijden op de kalender wacht heel Nijmegen gespannen af of NEC de huidige positie op de ranglijst kan handhaven. Schuurman heeft er vertrouwen in. Al is het niet halen van het zo gedroomde Europees voetbal volgens hem allerminst een ramp.

”Wij voelen ons geen favoriet. Terwijl we, gezien de stand, weldegelijk een heel groot kanshebber moeten zijn. Wij hebben niets te verliezen. Niets moet. Dat is wel zo lekker en mede daardoor kunnen we ook relatief vrijuit voetballen. Doordat de concurrentie verschillende keren punten laat liggen, kijken media steeds meer naar ons. Maar vanuit de club moet niets. Toch liggen we op koers en dat had natuurlijk niemand vooraf durven dromen.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.