NEC-fans zetten spelers op scherp

Voor de tweede maal dit seizoen voeren NEC – supporters actie tijdens een training van de Nijmeegse eredivisionist. Verschillende fans van supportersvereniging HKN verzamelen zich deze ochtend voor aanvang van de laatste training voor de wedstrijd tegen Vitesse om daarna de spelers ‘op scherp te zetten’.


De altijd beladen Gelderse derby is dit seizoen extra cruciaal. De Nijmegenaren maken nog alle kans op Europees voetbal. Om er zeker van te zijn dat de spelersgroep daar ook van doordrongen is, houden supporters de actie ‘Storm Over Europe’. Volgens fans van HKN is het de bedoeling dat de training ‘luidruchtig wordt verstoord om de spelers op scherp te zetten, zodat ze tweehonderd procent geven’.

De actie – in tegenstelling tot de eerste keer nu wél vantevoren aangekondigd – moet een ludieke uitstraling hebben en heeft duidelijk als doel de NEC’ers aan te moedigen. De fans doen dit onder meer door op het trainingsveld te verschijnen met een levensgrote replica van een Europa Cup en daarnaast zal de hymne van de Champions League worden gespeeld.

Eerder dit seizoen kwam een groep supporters al eens langs op een training om de NEC-spelers te motiveren. Ook destijds kozen de fans de laatste training voor de beladen derby met de Arnhemmers uit voor hun actie.

Toen ‘bezetten’ de fans het veld onder het mom: ‘Operatie Goffert Storm’. De Nijmeegse voetballers waren destijds aan een slechte fase in de competitie bezig en hadden al vijf wedstrijden niet gewonnen. De actie van de supporters maakte in december indruk. Na het geraas bleef de ploeg van Johan Neeskens negen duels ongeslagen en vestigde doelman Gentenaar een nieuw clubrecord door 644 minuten geen tegendoelpunt te incasseren.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.