NEC op oorlogssterkte naar Vitesse

NEC reist zondag op volle oorlogssterkte naar Arnhem af om het tegen aartsrivaal Vitesse op te nemen.


Geen enkele NEC-speler is geschorst en er is zelfs niemand geblesseerd binnen de selectie van de Nijmeegseclub. Ook reservedoelman Albert van der Sleen, die lang met een een rugblessure kampte, trainde vrijdag weer volledig mee.


NEC-aanvoerder Danny Hesp speelt zondag zijn laatste Gelderse derby tegen Vitesse. “Dat is jammer, maar ik ga er dubbel van genieten.”


NEC moet winnen om in de race te blijven voor Europees voetbal. “Als we van de mindere ploegen winnen en de laatste wedstrijd is tegen RKC. Dan maken we zeker kans op de vijfde plaats te behouden”, denkt de verdediger.


Hesp rekent Vitesse niet tot de mindere ploegen: “Qua positie misschien wel, maar qua kwaliteit helemaal niet. Ze hebben een goede ploeg, het komt er alleen niet uit. Laatste tijd spelen ze beter, maar verliezen ze lullig.”


NEC-speler Frank Demouge is een ras-Nijmegenaar. “Ik kom nooit in Arnhem, alleen als ik tegen Vitesse speel”, verklaart de spits.


“Dit jaar hebben we goede kansen”, weet Demouge. “NEC draait dit seizoen natuurlijk heel goed. Vijfde met zeven duels te gaan, ongekend. Ook is het ongekend dat Vitesse zo laag staat.”


Toch verwacht Demouge een moeilijke wedstrijd. “Als zij verliezen is het nou ja afgelopen wil ik niet zeggen, maar dan knapt er wel iets bij ze. Als wij winnen zitten we er nog dichterbij”, verwijst Demouge naar het halen van Europees voetbal.


NEC-verdediger Jeffrey Leiwakabessy vindt dat zijn club zondag favoriet is tegen Vitesse.


“Wij zijn in de betere vorm en we pakken onze punten weer goed. We hebben veel zelfvertrouwen om naar Gelredome te gaan”, meldt de linksback. “Bij ons gaat het goed, bij hen wat minder. Maar ze hebben het de laatste twee keer goed gedaan. Het blijft toch een wedstrijd apart”, weet de Elstenaar.


Meestal is Vitesse de ploeg die strijdt om Europees voetbal, nu is het NEC. “Dit jaar staan wij boven. Ik hoop dat wij het een keer gaan halen.


NEC-verdediger Peter Wisgerhof verwacht een ouderwetse derby tegen Vitesse. “We staan er hartstikke goed voor, Vitesse minder. Dat wordt dus een pittig potje”, voorziet de rechtsback.


“Het wordt een hele lastige wedstrijd. Vitesse moet nu eindelijk eens winnen. Tegen de aartsrivaal is een uitgelezen mogelijkheid”, weet Wisgerhof, die eerder bij Vitesse speelde. Youssouf Hersi verheugt zich op zijn tweede Gelderse derby. “Heel apart, anders dan
Ajax – Feyenoord. Vitesse schat ik kwalitatief heel hoog, maar ze hebben veel pech gehad. Ik hoop dat het een wedstrijd wordt, geen vechtduel.”


Vermoedelijke opstelling: Gentenaar; Wisgerhof, Wielaert, Hesp, Leiwakabessy; Schuurman, Govedarica, Hersi, Zonneveld; De Nooijer & Demouge.


Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.