Luuk Maes zegt voetballerij in stilte vaarwel

Elf seizoenen speelde hij betaald voetbal, waarvan zeven voor NEC, maar een waardig afscheid zal er niet komen voor Luuk Maes. Eerder was al bekend dat de 31- jarige verdediger moest vertrekken bij hoofdklasser JVC Cuijk. Nu weet Maes het zeker: “Mijn voetbalcarrière zit erop.”


En dus komt er in alle stilte een einde aan de loopbaan van de voormalig NEC-aanvoerder die in totaal 207 competitiewedstrijden profvoetbal speelde. “Het is inderdaad geen bevredigend afscheid”, zegt Maes. “Maar echt verrassend is het natuurlijk ook niet. Mijn laatste jaren in het betaalde voetbal waren al niet verlopen zoals ik had gehoopt (Maes was de laatste drie NEC-seizoenen veelvuldig geblesseerd, red). En ook het avontuur bij een hoofdklasser werd niet wat ik ervan had verwacht. Er is onlangs nog wel contact geweest met De Treffers. Zo’n overstap zag ik nog wel zitten, maar het is uiteindelijk op niks uitgedraaid.”

“Nee, het is nu afgelopen met mij in de voetballerij. Vóór 31 mei had ik overschrijving moeten aanvragen. Dat is dus niet gebeurd. Ik kan alleen nog terug naar het betaalde voetbal.”

Maes begint hardop te lachen. “Maar dat kan ik natuurlijk vergeten.” De oud-NEC’er richt zich voorlopig op zijn winkel in exclusieve damesschoenen. “Ik sta zelf gemiddeld twee dagen per week in de winkel. We hebben het nu erg druk. Het is uitverkoop. ”

Bij NEC is Maes, die vorig jaar zomer De Goffert vaarwel zei, afgelopen seizoen niet meer teruggeweest. “Ik heb twee keer een training bezocht. Daar is het bij gebleven. Doordeweeks moest ik ’s avonds vaak trainen bij JVC en op zondag was ik de hele dag met die club op pad voor een wedstrijd ergens in het land. Het is er gewoon niet van gekomen.”

“Ik ben van plan om komend seizoen wat vaker wedstrijden van NEC te gaan bezoeken. Helemaal nu de ploeg zich tot mijn verrassing voor Europees voetbal heeft geplaatst. Volgens mij was íedereen wel verbaasd dat NEC het nu al heeft gehaald. Ik sprak laatst Danny Hesp. Ook hij zei: ‘Alle puzzelstukjes vielen dit seizoen op de juiste plek’. Dit succes is natuurlijk hartstikke mooi voor de club”, aldus Maes die in Wijchen inmiddels een andere sport heeft gevonden om zich mee te vermaken. “Ik heb me ingeschreven bij een tennisvereniging. Lekker af en toe een balletje slaan.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan