Hesp: ‘Buitenlands avontuur lijkt me leuk’

Nog drie wedstrijden en dan is Danny Hesp, na zes seizoenen, NEC’er af. Vanavond ontmoet de aanvoerder RBC Roosendaal, uitgerekend de club waarmee Hesp gisteren een verkennend gesprek had over een eventueel contract. Ook het Schotse Dunfermline ligt nadrukkelijk op de loer. “Ik heb een gesprek gehad met Jim Calderwood en het klinkt goed”, zei Hesp gisterochtend. “Ik weet niet of het wat wordt met Dunfermline, maar het lijkt me wel leuk om aan het einde van mijn loopbaan toch nog een keer te beginnen aan zo’n buitenlands avontuur.”


Ook RBC hengelt naar Hesps diensten. “We zien wel wat het wordt. Ik vind het in elk geval niet vreemd dat ik met RBC praat terwijl we nog tegen die ploeg moeten voetballen.”

NEC reist vanavond naar Roosendaal af met een compleet fitte selectie. Zelfs Dennis de Nooijer, die zondag tegen Ajax uitviel met een knieblessure, is op tijd wedstrijdfit. De NEC-spits liet deze week een MRI-scan maken van zijn knie waaruit bleek dat hij kampt met lichte irritatie aan het kraakbeen. Ook viel er slijtage te constateren. “Maar dat laatste is niet nieuw”, aldus De Nooijer. “Ik heb pijn gehad, maar nu gaat het beter. Het is afwachten hoe de knie zich zal houden.”

Tegen RBC geldt voor NEC vanavond slechts één opdracht: winnen. Drie punten zijn noodzaak om in de race te blijven voor Europees voetbal, zo beseft ook Johan Neeskens. “Willen we tot het eind toe mee blijven doen dan zullen we RBC moeten verslaan”, aldus de coach van wie de komende dagen verwacht wordt dat hij duidelijkheid zal geven omtrent zijn toekomst. Het contract van De Nees loopt in De Goffert nog een jaar door, maar de geruchten over een vertrek zwellen aan.

Ook gisteren wilde Johan Neeskens niet op zijn toekomst ingaan. “Ik geef daarop nu geen commentaar. Ik wil met mijn ploeg alleen maar bezig zijn met deze wedstrijd tegen RBC. Daarna zien we wel weer verder.” Bij RBC, waarvoor niets meer op het spel staat, zit Tininho een schorsing uit. Hellemons, Viedma, Heije en Den Ouden zijn geblesseerd. RBC-spits Henk Vos keert terug van een lange schorsing.

Opstelling NEC: Gentenaar; Wisgerhof, Hesp, Wielaert, Leiwakabessy; Schuurman, Govedarica, Hersi, Zonneveld; Demouge, De Nooijer.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.