NEC hervat seizoen met Demouge in basis

NIJMEGEN – NEC hervat vanavond het seizoen met de uitwedstrijd bij AZ. Meest opvallende wijziging in de basisopstelling is de terugkeer van Frank Demouge die samen met Patrick Ax het spitsenduo zal vormen.


De laatste keer dat Demouge in de basis verscheen, was alweer op 8 december toen de Nijmegenaar tijdens de derby tegen Vitesse binnen een minuut met een hersenschudding het veld moest verlaten. “Ik ben blij verrast” zo zei Demouge gisteren na afloop van de ochtendtraining. “Het is alweer een tijd geleden dat ik mocht starten. Ik merk dat ik langzaam op de weg terug ben om mijn vorm van afgelopen seizoen te bereiken. Nu moet ik alleen weer beginnen te scoren.”


Dat Johan Neeskens tegen AZ kiest voor Frank Demouge en dus niet Gorgi Hristov komt niet geheel onverwacht. Hristov was maandenlang geblesseerd maar bereikte eenmaal fit nooit meer zijn oude vorm.


“Gorgi heeft gewoon niet genoeg laten zien wat hij in huis heeft”, aldus de NEC-trainer. “Hij, maar ook anderen, zullen keihard moeten werken om terug te komen op het niveau dat ze kunnen bereiken. Vergeet ook niet dat de nu slecht bespeelbare velden niet echt bevorderlijk zijn voor de knie waaraan Gorgi lang geblesseerd is geweest. Onbewust zit ‘de knie’ volgens mij af en toe nog in Gorgi’s gedachten. Het is nu aan andere jongens om de kans die ze krijgen te pakken.”


Op het NEC-middenveld ontbreekt vanavond de geschorste Dejan Govedarica. Zijn plek zal worden ingevuld door Mike Zonneveld. AZ mist Lindenbergh (geschorst) en de geblesseerden Huibers en Robbemond. De van PSV overgekomen Lamey zal zijn competitiedebuut maken voor AZ.


Neeskens verwacht vanavond een pittige klus. “AZ heeft vooral in aanvallend opzicht een gevaarlijke ploeg, met ook veel diepgang vanuit het middenveld. Geef je ze de ruimte, dan heb je een probleem. We zullen allemaal continu scherp moeten zijn en ons de ‘kolere’ moeten werken.”


Vermoedelijke opstelling NEC: Gentenaar; Wisgerhof, Hesp, Wielaert, Leiwakabessy; Schuurman, Zonneveld, Hersi, Simr; Demouge, Ax.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.