Hersi doet NEC tekort tegen Wisla Kraków

Tot drie maal toe kreeg Hersi de mogelijkheid om NEC aan de boorden van de Wisla een puike uitgangspositie te bezorgen in de eerste ronde van de UEFA-Cup. De fragiele Nijmeegse aanvaller faalde echter, maar dankzij Rob Wielaert is er straks in De Goffert nog van alles mogelijk, 2-1.


Afgelopen seizoen was Hersi de grote man van NEC, dat het op de laatste speeldag zelfs nog schopte tot de vijfde plaats van de Holland Casino Eredivisie. Hersi werd topscorer van NEC en trainer Johan Neeskens verbond zelfs zijn lot aan het aanblijven van de Ajax-huurling.

In de lopende competitie heeft de aanvaller het aanmerkelijk moeilijker. Afgelopen weekeinde scoorde hij eindelijk tegen Volendam en leek hij weer toe te groeien naar zijn oude vorm. Tegen Wisla Kraków bewees Hersi echter dat die er voorlopig nog lang niet is. Had hij woensdag over de vorm van vorig seizoen beschikt, dan had de return in Nijmegen als een formaliteit kunnen worden afgedaan. Ten faveure van NEC, welteverstaan.

Hersi kreeg in Kraków namelijk tot drie keer toe een uitgelezen kans om zijn ploeg aan een voorsprong te helpen. Zijn acties waren in orde, maar toen het op de afwerking aankwam faalde hij. Of hij schoot in het zijnet, of voorlangs. De noodzakelijke treffer van zijn voet bleef uit.

Bij Wisla Kraków was het Tomasz Frankowski die een handvol kansen voor zich opeiste, vaak op aangeven van Miroslaw Szymkowiak. Frankwoski miste er verscheidene, maar scoorde ook twee maal. Zowel in de 29ste als in de 55ste minuut liet hij NEC-doelman Dennis Gentenaar kansloos en schoot hij zijn ploeg in een zetel: 2-0.

Heel even zagen de Nijmegenaren het NAC Breda-scenario voor zich opdoemen, maar zover liet NEC het niet komen. De ploeg van Johan Neeskens hield knap staande en veerde en masse op toen Dennis de Nooijer na een dik uur voetballen door centrale verdediger Jacek Paszulewicz binnen de zestienmeter onderuit werd getrokken. Rob Wielaert ontfermde zich over het buitenkansje van elf meter: 2-1.

Die treffer kon over drie weken in de Nijmeegse Goffert wel eens goud waard blijken te zijn, omdat ook het Poolse slotoffensief de ploeg – dankzij Gentenaar – niet kon deren. De tweede ronde ligt voor NEC in het verschiet. Ondanks de schotloosheid van Hersi.


Bron: Voetbal International

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan