Goede uitgangspositie voor NEC na kleine nederlaag

NEC heeft ondanks een 2-1 nederlaag in Polen tegen Wisla Krakow een goede uitgangspositie behaald voor een plek in de tweede ronde van de Uefacup.


De Nijmegenaren begonnen verassend scherp en aanvallend aan de wedstrijd. Hersi kreeg drie goede kansen, waarvan zeker de laatste een goal had moeten zijn. Ook Zonneveld was dicht bij een doelpunt.


Pas na een kwartier kreeg Wisla Krakow de eerste echte grote kans, maar Gentenaar (die weer ijzersterk speelde) voorkwam een doelpunt van de Polen. Toch moest Gentenaar enige tijd later de bal alsnog uit het net halen.  Frankowski stond randje buitenspel, maar mocht doorgaan en hij wipte de bal over Gentenaar heen. Daarna golfde het spel op en neer in een open en spannende wedstrijd met een aantal kleine kansen voor NEC en een aantal grote kansen voor Wisla.


Na rust was Wisla de betere ploeg en dit leidde in de 55ste minuut tot de 2-0 van opnieuw Frankowski. Dit keer uit een dood spelmoment, iets waar de Polen erg goed mee om weten te gaan. De 2-0 viel uit een corner die Govedarica verkeerd wegwerkte. Na wat gerommel kon Frankowski de 2-0 binnen werken.


Wisla leek op weg naar een degelijke uitslag, maar NEC gooide met hulp van scheidsrechter Paniashvili roet in het eten. De Nooijer liet zich makkelijk vallen en de Georgische arbiter wees resoluut naar de penaltystip. Wielaert bleef koel en schoot de bal laag in de hoek raak. Daarna bleef NEC overeind, ondanks enkele grote kansen voor de Polen.


Met dit resultaat heeft NEC genoeg aan een 1-0 overwinning om een ronde verder te gaan. Dat zal echter geen gemakkelijke klus worden tegen de Polen die goed kunnen counteren. In Gelsenkirchen weten ze daar nog alles van! Voorlopig heeft NEC wel laten zien dat ze hun mannetje kunnen staan in Europa en ook dat is een groot winstpunt!


Statistieken:


Donderdag 25 september 2003, Reymonra Stadium, Kraków
Scheidsrechter: L. Paniashvili (Geo.)
Toeschouwers: 6.000 (600 NEC’ers)
Scoreverloop:
Frankowski (29, 55) Wielaert (65, pen)
Gele kaart: Bazczynski, Pj. Brozek, Szymkowiak, Pa. Brozek, De Freitas
Rode kaart:

Opstellingen:
Wisla Kraków : Piekutowski, Szymkowiak, Stolarczyk, Bazczynski, Zurawski, Brasilia (Pj. Brozek/46), Strak (Ouadja/73), Paszulewicz, Gorawski, Jop, Frankowski (Pa. Brozek/73).

N.E.C. : Gentenaar, Wielaert, Wisgerhof, Leiwakabessy (Tumba/89), Ebbinge, Hersi, Schuurman, Zonneveld, De Freitas (Ax/57), Govedarica, De Nooijer (Van Rijswijk/78).

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.