De Pers: Willem II – NEC

Voetbal.nl
Willem II ruim langs NEC
Willem II heeft in de Holland Casino Eredivisie met 3-0 gewonnen van NEC. Romano Denneboom (55′), Tom Caluwé (66′) en Bart van den Eede (90′) velden in de tweede helft het vonnis over de Nijmenaren. NEC leed in Tilburg al de vierde nederlaag op rij en blijft onder aan de middenmoot bungelen. Willem II steeg naar de vijfde plaats.

Tom Caluwé is de afgelopen vijf duels met zes goals de smaakmaker bij Willem II. Hij maakte in het Amstel Cup-duel met FC Eindhoven (0-2 winst) twee goals en scoorde ook in de vier volgende Eredivisieduels met RKC Waalwijk (4-1 winst), Vitesse (2-2), FC Volendam (6-0 winst) en NEC.

VI.nl
Willem II na rust langs kansloos NEC
NEC was aanvallend onmachtig en ging daarom kansloos onderuit bij Willem II (3-0). De Tilburgse formatie nam in de tweede helft afstand.

NEC kon in nauwelijks bogen over kansen. Alleen op slag van rust was de Nijmeegse formatie tot twee keer toe dichtbij een doelpunt. De inzet van Frank Demouge werd van de lijn gered, terwijl Youssouf Hersi een rebound op de lat kegelde.

Wat NEC betreft bleef het bij deze twee wapenfeiten. Willem II daarentegen maakte offensief een betere indruk, zeker nadat Romano Denneboom tien minuten na rust de ban had gebroken. Daarbij werd het geholpen door ene niet altijd even doortastend optreden van NEC.

De 2-0 van de voet van Tom Caluwé was daar een voorbeeld van, aangezien knullig balverlies bij de eigen cornervlag de inleiding vormde voor de tweede Tilburgse treffer. In de laatste minuut mocht invaller Bart van Den Eede vrij de 3-0 binnenkoppen.

Voetbalkrant (NOS)
Efficiënter Willem II straft gebrek aan schotkracht NEC af
NEC wist de laatste vijf seizoenen niet te winnen in het Willem II-stadion en ook zaterdagavond moest de ploeg van coach Johan Neeskens met lege handen terugkeren naar Nijmegen. Beide ploegen waren min of meer gelijkwaardig, maar een gebrek aan geluk en schotkracht braken NEC op. Willem II sprong in de tweede helft efficiënter met de mogelijkheden om en hield derhalve verdiend de punten in Tilburg.

Beide ploegen waren voor rust nog nauwelijks echt gevaarlijk geweest, maar Willem II mocht de handen dichtknijpen dat het met 0-0 aan de thee kon. Minuten voor het rustsignaal kopte Frank Demouge uit een corner hard in. Willem II-doelman Geert De Vlieger was al verslagen, maar zag een ploeggenoot op de doellijn redding brengen. In de nastoot spatte de uithaal van Hersi op het aluminium van de lat uiteen.

De 1-0 voorsprong van Willem II tien minuten na rust kwam dan ook uit de lucht vallen. Tom Caluwé mikte uit een vrije trap de bal op het hoofd van de vrijstaande Romano Denneboom, die tot op dat moment nog niet in het stuk was voorgekomen maar zich deze buitenkans niet liet ontnemen.

Tien minuten later betaalde de huurling van Heerenveen zijn aangever terug met een dieptepass, die Caluwé vrijzette voor de goal. De Belg verschalkte doelman Gentenaar in de verre hoek: 2-0. Invaller Hanouir raakte namens Willem II nog de lat uit een vrije trap, maar zag vlak voor tijd de andere invaller Bart van den Eede met het hoofd uiteindelijk de eindstand op 3-0 bepalen. NEC, dat daar in de tweede helft nagenoeg niets tegenover stelde, keerde derhalve terecht met lege handen huiswaarts.