Willem II
Geert de Vlieger, Joris Mathijsen, Kew Jaliens, Frank van Mosselveld, Danny Mathijssen, Denny Landzaat, Tom Caluwé, Raymond Victoria, Romano Denneboom (81. Frank van der Kruijk), James Quinn (64. Bart van den Eede), Dmitri Shoukov (25. Anouar Hanouir)

NEC
Dennis Gentenaar, Peter Wisgerhof, Rob Wielaert, Arjan Ebbinge (46. René van Rijswijk), Jeffrey Leiwakabessy, Resit Schuurman, Björn van der Doelen, Dejan Govedarica (75. Dennis de Nooijer), Jarda Simr, Youssouf Hersi, Frank Demouge

NEC wist de laatste vijf seizoenen niet te winnen in het Willem II-stadion en ook zaterdagavond moest de ploeg van coach Johan Neeskens met lege handen terugkeren naar Nijmegen. Beide ploegen waren min of meer gelijkwaardig, maar een gebrek aan geluk en schotkracht braken NEC op. Willem II sprong in de tweede helft efficiënter met de mogelijkheden om en hield derhalve verdiend de punten in Tilburg.

Beide ploegen waren voor rust nog nauwelijks echt gevaarlijk geweest, maar Willem II mocht de handen dichtknijpen dat het met 0-0 aan de thee kon. Minuten voor het rustsignaal kopte Frank Demouge uit een corner hard in. Willem II-doelman Geert De Vlieger was al verslagen, maar zag een ploeggenoot op de doellijn redding brengen. In de nastoot spatte de uithaal van Hersi op het aluminium van de lat uiteen.

De 1-0 voorsprong van Willem II tien minuten na rust kwam dan ook uit de lucht vallen. Tom Caluwé mikte uit een vrije trap de bal op het hoofd van de vrijstaande Romano Denneboom, die tot op dat moment nog niet in het stuk was voorgekomen maar zich deze buitenkans niet liet ontnemen.

Tien minuten later betaalde de huurling van Heerenveen zijn aangever terug met een dieptepass, die Caluwé vrijzette voor de goal. De Belg verschalkte doelman Gentenaar in de verre hoek: 2-0. Invaller Hanouir raakte namens Willem II nog de lat uit een vrije trap, maar zag vlak voor tijd de andere invaller Bart van den Eede met het hoofd uiteindelijk de eindstand op 3-0 bepalen. NEC, dat daar in de tweede helft nagenoeg niets tegenover stelde, keerde derhalve terecht met lege handen huiswaarts.