De Pers: NEC – RKC

Voetbal.nl
NEC en RKC delen punten
NEC en RKC Waalwijk hebben elkaar een dienst bewezen met de 1-1 in De Goffert. NEC voorkwam dat het voor de vijfde maal thuis verloor en RKC Waalwijk verhinderde dat het voor de zesde keer buitenshuis verloor. De Waalwijkers konden de grootste glimlach opzetten omdat zij pas in de voorlaatste minuut het punt binnensleepte.

Serginho Greene maakte in de 89ste minuut gelijk voor de Waalwijkers. Eerder had Rob Wielaert in de 57ste minuut NEC vanaf de strafschopstip op 1-0 gezet.


VI.nl
NEC en RKC Waalwijk delen de punten
Goed was het niet wat NEC en RKC de volgepakte Goffert hadden te bieden. Maar vermakelijk was het zeker. Beide ploegen toonden zich uiteindelijk tevreden met het behaalde punt, 1-1.


Beide ploegen maken, zeker in vergelijking met de afgelopen jaren, een bijzonder pover seizoen door. NEC haalde afgelopen dankzij een vijfde plaats zelfs Europees voetbal, terwijl RKC zich al jaren ophoudt in het linkerrijtje. Dit seizoen is daar echter geen sprake van.

RKC-trainer Martin Jol vindt dat niet zo gek. ‘We hebben aan het begin van het seizoen vijf steunpilaren verloren. In voorgaande jaren konden we met minder geld toch altijd weer vervangers aantrekken die het goed bleken te doen. Nu was dat geld er niet.’

In de Nijmeegse Goffert ontsnapten de Waalwijkers aan een nederlaag. In een wedstrijd die bol stond van de fouten, maar daarom juist het aanzien meer dan waard was, kwam de ploeg name na een uur spelen op achterstand, nadat Khalid Sinouh Jarda Simr in de zestienmeter onderuit had gehaald. Robbie Wielaert vertrok vanaf elf meter het vonnis.

Gelukkig voor RKC Waalwijk bestond er gelukkig toch nog gerechtigheid. En het was uitgerekend Serginho Greene die één minuut voor tijd de gelijkmaker binnenschoot. De Brabanders vierden de 1-1 als een overwinning.


Voetbalkrant (NOS)
NEC weet weer niet te winnen in Nijmegen
NEC dacht na vier thuisnederlagen op rij eindelijk weer eens in Nijmegen te winnen. De verrassing van vorig seizoen, die na de zomer maar niet op gang wil komen, kwam in de tweede helft op 1-0 via een door Rob Wielaert benutte strafschop. Invaller Serginho Greene, ziek geweest en daarom buiten de RKC-basis gelaten, scoorde kort voor tijd de verdiende 1-1.

Het eerste kwartier stond in sportief opzicht in het teken van twee reddingen van NEC-doelman Gentenaar op schoten van Van Diemen en Boutahar en een subtiel lobje van Simr over RKC-sluitpost Sinouh én het doel, maar meer nog trokken twee blessures de aandacht. Binnen een minuut al moest RKC’er Boulahrouz een botsing met de robuuste Ebbinge bekopen met een aftocht per brancard. Een kwartier later verliet ook scheidsrechter Wegereef het veld. Een liesblessure noopte hem de fluit over te geven aan de jonge vierde official Van Boekel.

Genoeg te beleven dus in de beginfase, maar echt loskomen deed de wedstrijd pas na de pauze. Sinouh, toch al niet bezig aan een gelukkig seizoen, dook in de 58ste minuut onbesuisd naar de voeten van de doorgebroken Simr. Van Boekel kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. NEC-aanvoerder Wielaert ontfermde zich zonder schroom over de klus: 1-0.

Sinouh maakte zijn fout goed door een puntertje van Ax (na een fraaie slalom) te pareren, terwijl Hersi een voorzet van Demouge net naast het RKC-doel werkte. De gasten konden daardoor blijven hopen op minstens een gelijkmaker en die kwam er ook door toedoen van invaller Greene, die in de 88ste minuut door Van Diemen de diepte in was gestuurd. Een slotoffensief van de thuisploeg volgde, en nog bijna met succes ook. Maar pinchhitter Den Nooijer stuitte tot tweemaal toe op Sinouh, terwijl zijn uitgekookte boogbal tegen de lat stuitterde. Een tweede thuiszege was NEC, die onlangs tegen FC Groningen en PSV zelfs een 2-0 voorsprong uit de handen liet glippen, niet gegund.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.