NEC geeft wederom voorsprong uit handen

NEC-RKC Waalwijk (0-0) 1-1
58. Wielaert (pen.) 1-0
88. Greene 1-1

 Jan Wegereef (15. Pol van Boekel)
 12.000 (100 RKC-supporters)
 Govedarica, Hersi (NEC), Sinouh, Hoogendorp (RKC)

NEC
Dennis Gentenaar, Peter Wisgerhof, Rob Wielaert, Arjan Ebbinge, Jeffrey Leiwakabessy, Resit Schuurman, Dejan Govedarica, Björn van der Doelen, Jarda Simr (70. Patrick Ax), Youssouf Hersi (90. Fabian de Freitas), Frank Demouge (75. Dennis de Nooijer)

RKC Waalwijk
Khalid Sinouh, Patrick van Diemen, Steve Olfers (75. Serginho Greene), Virgilio Teixeira, Marc van Hintum, Zeljko Petrovic, Said Boutahar, Rogier Molhoek, Yuri Cornelisse, Khalid Boulahrouz (5. Iwan Redan/83. Gabor Torma), Rick Hoogendorp


NEC dacht na vier thuisnederlagen op rij eindelijk weer eens in Nijmegen te winnen. De verrassing van vorig seizoen, die na de zomer maar niet op gang wil komen, kwam in de tweede helft op 1-0 via een door Rob Wielaert benutte strafschop. Invaller Serginho Greene, ziek geweest en daarom buiten de RKC-basis gelaten, scoorde kort voor tijd de verdiende 1-1.

Het eerste kwartier stond in sportief opzicht in het teken van reddingen van NEC-doelman Gentenaar op schoten van Van Diemen en Boutahar en een subtiel lobje van Simr over RKC-sluitpost Sinouh én het doel, maar meer nog trokken twee blessures de aandacht. Binnen een minuut al moest RKC’er Boulahrouz een botsing met de robuuste Ebbinge bekopen met een aftocht per brancard. Een kwartier later verliet ook scheidsrechter Wegereef het veld. Een liesblessure noopte hem de fluit over te geven aan de jonge vierde official Pol van Boekel.

Genoeg te beleven dus in de beginfase, maar echt loskomen deed de wedstrijd pas na de pauze. Sinouh, toch al niet bezig aan een gelukkig seizoen, dook in de 58ste minuut onbesuisd naar de voeten van de doorgebroken Simr. Van Boekel kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. NEC-aanvoerder Wielaert ontfermde zich zonder schroom over de klus: 1-0.

Sinouh maakte zijn fout enigszins goed door een puntertje van Ax (na een fraaie slalom) te pareren, terwijl Hersi een voorzet van Demouge net naast het RKC-doel tikte. De gasten konden daardoor blijven hopen op minstens een gelijkmaker en die kwam er ook door toedoen van invaller Greene, die in de 88ste minuut door Van Diemen de diepte in was gestuurd. Een slotoffensief van de thuisploeg volgde, en nog bijna met succes ook. Maar pinchhitter Den Nooijer stuitte tot tweemaal toe op Sinouh, terwijl zijn uitgekookte boogbal tegen de lat stuiterde. Een tweede thuiszege was NEC, dat onlangs tegen FC Groningen en PSV zelfs een 2-0 voorsprong uit de handen liet glippen, niet gegund.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan