Blauwbekken voor een kaartje

NEC heeft voor het eerst sinds jaren aan zijn eigen fans meer dan negenhonderd kaartjes te verkopen voor de derby bij Vitesse. Gisteren begon de Nijmeegse voorverkoop. Het was al vroeg een drukte van belang.

De klok heeft nauwelijks negen uur geslagen of de eerste NEC-supporters melden zich op het Nijmeegse Stadionplein.Voor alle duidelijkheid: het duurt dan nog exact achtenhalf uur voordat de Goffertkassa’s opengaan om de eerste kaartjes voor De Derby van de hand te doen. Dat de gevoelstemperatuur op dit vroege tijdstip amper de nul graden overstijgt, doet even niet terzake. Blauwbekken doe je graag als het is ingegeven door clubliefde.

“Je moet er toch niet aan denken dat de kaartjes straks vergeven zijn. Dat risico wilde ik niet nemen. NEC – Vitesse en andersom zijn en blijven nu eenmaal de mooiste wedstrijden van het jaar”, zo zegt een NEC-fan die zich een halfuur later bij het steeds verder uitdijende gezelschap voegt.

Uit compassie met de die-hard supporters is het technisch directeur Leen Looyen die besluit in alle vroegte met de koffie rond te gaan. “Als club moet je er waardering voor hebben dat sommige supporters zo vroeg al naar het stadion komen”, zegt Looyen. “Kun je nagaan hoe deze wedstrijd bij onze fans leeft.”

Met het verstrijken van de tijd wordt het steeds beter toeven op het Stadionplein. Het zonnetje breekt door, sommige fans trappen relaxed een balletje, honden worden uitgelaten op de nabijgelegen Goffertwei en de kratjes bier worden door de geduldige supporters zelf per scooter aangevoerd. “Ach, je moet toch wat te doen hebben”, grijnst een fan die zijn kameraad direct sommeert ‘als het bier straks op is’ een paar pizza’s te bestellen.

Dat op 20 april welgeteld 903 Nijmeegse fans de derby bij Vitesse kunnen bijwonen, is voor een belangrijk deel de verdienste van de NEC-supportersvereniging. Sinds Rob Schevers de voorzittershamer ter hand nam, gaat het met de reguliere supportersclub snel de goede kant op. Aanmerkelijk kritischer en vooral minder slaafs wordt het clubbeleid gevolgd. Mede dankzij zijn inmenging werd het aantal kaarten waar NEC doorgaans in Gelredome genoegen mee moet nemen – ongeveer 550 – opgevoerd naar 903. In supporterstaal ’21 bussen’.

“Maar het liefst hadden we, zoals bijna alle tegenstanders van Vitesse, 1200 kaarten gekregen. Dat gaan we volgend jaar dan maar weer proberen voor elkaar te krijgen”, zei Schevers onlangs al.

Als de kassa’s klokslag half zes dan werkelijk de rolluiken omhoog rollen, is het dringen geblazen op het Goffertplein. Toch blijkt al snel dat de vroege vogels onder de NEC-supporters voor niets voortijdig hun warme bed zijn uitgekomen. Er zijn deze avond – onder de leden van de NEC-supportersvereniging – 559 tickets te verdelen. Dat blijkt voldoende. Vandaag is het de beurt aan de HKN-leden hun kaartjes te bemachtigen. Overige geïnteresseerden kunnen morgen pogen een plaats in de resterende twee bussen te veroveren.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan