Twee dagen voor DE wedstrijd

In de kou stond vandaag een handjevol supporters naar de één-na laatste training voor DE wedstrijd van het seizoen te kijken. Opvallend was de hoeveelheid pers die langs de zijlijn stond, twee camera mensen en één radioverslaggever stonden langs de lijn. Ook waren Gerry van de Velde en Leen Looyen present.


De training begon zoals altijd met wat warmloop activiteiten en rek & strek oefeningen. Na de warming up van een half uurtje splitste de groep zich en Frank Demouge en Mike Zonneveld gingen met Cees van de Linden mee naar het achterveld om daar nog een paar loopoefeningen te doen. Gary Spier werd onder handen genomen door Sander van Dijk die een opvallende makkelijke training gaf, Gary moest het balletje aannemen en terugkaatsen. De groep zelf ging een positiespel doen (waavan ik jullie de uitvoeringstacktiek zal besparen, omdat ik het simpelweg zelf niet goed snapte:-) ) terwijl Albert van der Sleen zorgvuldig Dennis Gentenaar inschoot. Dennis stond trouwens prima te keepen en hield een paar prachtige ballen eruit. Na een klein half uur stopte Frank en Gary ermee en reden nadat Frank enkele intervieuws had gegeven terug naar De Goffert. Mike Zonneveld liep nog even wat uit en volgde het voorbeeld van de twee. De goals werden erbij gehaald en de groep kreeg een partijspel voorgeschoteld, waar scherp op buitenspel werd gelet. Dejan Govedariça was de vrije man en moest dus zoveel mogelijk de buitenspelval proberen te ontlopen met slimme steekballetjes. Dat lukte aardig Zico Tumba werd twee maal goed vrijgespeeld maar verprutste de bal, maar dat lag niet aan Zico zelf het was gewoon een ‘Shit bol’, ‘kut bol man!!’ aldus Tumba.
Uiteindelijk werd de partij gewonnen door de gele hesjes (Gentenaar; Wielaert, Rossen, Hesp, Hersi, Hristov en de bij beide teams horende Govedariça).


Op de vraag van Cees van der Linden aan Youssouf Hersi of hij zich fit voelde luidde zijn antwoord volmondig ‘Zeker, ja hoor’, dezelfde vraag stelde Cees ook aan Zonneveld die ook positief reargeerde ‘Ja Cees’.


De afwezigen op de training waren Dennis de Nooijer, waarvan later bleek dat hij een onderzoek had en Marc Peters.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.