Verslag: Supporters bij SBS6

Woensdagavond 4 December stond de bekerwedstrijd tussen Roda JC en NEC op het programma, SBS6 zond deze wedstrijd live uit en nodigde supporters van beide clubs uit in de studio. Hieronder een verslag van die avond.
Rond 19:00 uur kwamen we bij het Parkstad Limburg stadion aan, eerst moesten we de auto parkeren op de parkeerplaats P2 en het viel gelijk op dat geen ene steward van Roda JC zich afvroeg wat die auto vol met NEC-attributen nou op eigen vervoer in Kerkrade kwam doen, ze wezen ons zelfs netjes naar onze parkeerplaats.
Toen (nadat we de kaarten hadden opgehaald bij de informatiebalie) snel naar de studio toe want Bleum werd rond 19:15 uur verwacht.

Binnengekomen keken we even rond en kwamen we al snel Lex Muller (SBS6-boss), Hans Kraay JR en Edward van Cuilenborg tegen, en later ook Eric vd Leur en Anton Janssen.
Daarna was het wachten, ondertussen werden wat instructies gegeven en werden de eerste ‘shotjes’ opgenomen van Edward van Cuilenborg die Ajax 2- Willem II aankondigde, daarna kreeg Bleum verdere instructies over het verloop van de avond en daarna konden we even snel naar de Burger King (tegenover het stadion) om wat eten naar binnen te werken.

Rond 20:10 uur werd Bleum weer terugverwacht in de ‘studio’ daar werd alleen even snel  het shotje opgenomen met de aankondiging voor Roda JC-NEC.
En eigenlijk waren de figuranten (studenten uit Tilburg die voor gratis bier kwamen) nog belangrijker want die moesten als ‘gezellig’ achtergrond decor zorgen.
Daarna snel naar de hoofdtribune om plaats te nemen tussen de Roda JC-supporters.

In de rust ging iedereen naar een soort gaanderij (alleen veel groter dan bij NEC).
Daar kwamen we nog Ivo Rossen, Gary Spier en Mike Zonneveld tegen en daarna gingen we weer de tribune op voor de wedstrijd, deze keer gingen we aan de linkerkant zitten waar NEC (had moeten scoren) naar toe speelde…
Een kwartier voor het eind van de wedstrijd moesten we weer snel naar beneden naar de ‘studio’ en daar keken we de 2e helft af, en dus later ook nog de verlenging samen met de Roda JC supporters die ook op de televisie kwamen.


Toen duurde het allemaal vrijl lang, de studio werd gereed gemaakt voor de interviews met Anton Janssen & Eric vd Leur, daarna samenvattingen van de overige wedstrijd in de Amstel Cup met veel reclame, en dus veel wachten, ondertussen was het heel leuk om te zien hoe dat alles nou in z’n werking gaat!
Edward van Cuilenborg die constant opgemaakt/bijgewerkt werd en natuurlijk bij Bleum ook.
Aan einde van elke samenvatting werd dan ook weer afgeteld wanneer ze weer overschakelden naar de studio en dan moest iedereen stil zijn.

Later rond 0:15 uur kwamen dan eindelijk de supporters aan het woord, Bleum (en Henry) begon over de geel-zwarte stropdas van Soetaers, de gemiste kansen van NEC en natuurlijk de dramatische beker corruptie.
Daarna nog even nagepraat met oa. Looyen en Tielbeke (waren ondertussen ook aanwezig) en toen rond 0:40 uur teruggereden naar Nijmegen.


Voor meer foto’s: NECFotoSite

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.