Frank Demouge keert terug in Jong Oranje

ZEIST – Frank Demouge keert terug in de selectie van Jong Oranje. De spits van NEC miste twee weken geleden een trainingsstage wegens een blessure, maar is door bondscoach Wim Koevermans geselecteerd voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland, vrijdagavond in Nijmegen.

Theo Janssen (Vitesse), die net als Demouge het trainingskamp miste, heeft ook een uitnodiging ontvangen van Koevermans. Het is echter nog onduidelijk of de Arnhemmer daar gevolg aan geeft, omdat hij vanwege een lichte scheenbeenblessure eigenlijk wat extra rust wil pakken.

Koevermans selecteerde ook Robin van Persie. De jonge aanvaller werd onlangs door zijn clubcoach Bert van Marwijk tijdelijk uit de A-selectie van Feyenoord gezet.


Doelman Maarten Stekelenburg is de enige Ajacied in het keurkorps van Koevermans. Rafael van der Vaart is opgeroepen voor het Nederlans Elftal, verdediger John Heitinga is nog niet hersteld van een blessure. Dat geldt overigens ook voor Glenn Loovens (Feyenoord) en Ruud Knol (Vitesse), die evenmin zijn geselecteerd. Om het EK 2004 te bereiken, dient het olympisch elftal in de groep bij de eerste twee te eindigen. De groepswinnaars spelen in 2003 beslissingswedstrijden (uit en thuis) tegen de nummers twee. Acht teams gaan door naar de eindronde. De eerste drie van het EK plaatsen zich vervolgens weer voor de Olympische Spelen, later dat jaar in Athene. ANP


Selectie Jong Oranje


Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax) en Gino Coutinho (PSV).


Verdediging: Jürgen Colin (NAC), Melvin Fleur (RBC Roosendaal), Civard Sprockel (Feyenoord), Michael Dingsdag (Vitesse), Alje Schut (FC Utrecht) en David Mendes da Silva (Sparta).


Middenveld: Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Theo Janssen en Nick Hofs (Vitesse), Rogier Molhoek (RKC Waalwijk) en Youssouf Hersi (NEC).


Aanval: Robin van Persie (Feyenoord), Frank Demouge (NEC), Romano Denneboom (Heerenveen), Arjen Robben (PSV) en Riga Mustapha (Vitesse).


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.