Fan Van Haaren even de koning te rijk

CUIJKJVC Cuijk-spits Dinand van Haaren zag de bekerwedstrijd tussen de Cuijkse hoofdklasser en de profs van NEC was op enkele minuten na gespeeld de krantenkoppen al voor zich.

De ras Nijmegenaar die met een benutte strafschop het ‘grote’ NEC, zijn favoriete profclub, in de eerste de beste wedstrijd om de punten naar een nederlaag zou spelen. Hoe sensationeel! Een verhaal dat in een voetbalstrip niet zou misstaan.

Waar de brede en provocerende grijns op het gelaat van Nijmegenaar Van Haaren steeds groter werd naarmate het bekerduel vorderde, ergerden duizenden plaatsgenoten langs de kant zich meer en meer aan de grote spits.

Zeker nadat Van Haaren in de eerste helft vanaf de stip NEC op een pijnlijke achterstand had gezet, was hij de gebeten hond.

Op het eigen Cuijkse sportpark, waar de goaltjesdief normaal gesproken enorm toegejuicht wordt, vlogen de verwensingen van de NEC-supporters hem om de oren. Een op en top Nijmegenaar scoort niet tegen NEC, aldus de fans.

Van Haaren had er deze ene keer uiteraard maling aan. “Natuurlijk gaf het mij een speciaal gevoel toen ik scoorde”, aldus Van Haaren. “Wat wil je? Ik heb in de jeugd tien jaar bij NEC gevoetbald en ben een grote fan van de club.” Van zenuwen had hij bij het nemen van de strafschop, zo zegt hij althans, geen last. “Ik bleef koel en schoot de bal zoals altijd in mijn vertrouwde hoek.” Die vertrouwde hoek was links van de NEC-doelman.

Diep in de tweede helft, JVC leidde nog steeds met 1-0, daagde de inmiddels gewisselde bonkige spits nogmaals zijn plaatsgenoten uit. De wedstrijd lag even stil vanwege een blessurebehandeling. De bal was even daarvoor uitgerekend voor de voeten van Van Haaren beland, die bij de JVC-dug-out stond. Tergend langzaam, alsof hij plots tot de voetbalbejaarden behoorde, tikte hij de bal terug het veld in. Hoon van de NEC-fans was zijn deel.

Enkele minuten later zou het lachen de hoofdklasse-topscorer van alle zaterdag- en zondagamateurs van afgelopen seizoen toch vergaan. “De wedstrijd duurde gewoon enkele minuten te lang voor ons”, zei Pavel Michalevitsj, de Witrus die vorige zomer nog NEC verruilde voor JVC.

Luuk Maes, evenals Michalevitsj een NEC-verleden en sinds deze zomer ook voor de Cuijkenaren spelend: “Het is jammer dat we in het laatste kwartier op het tandvlees moesten voetballen en zo onze voorsprong prijs moesten geven.”