Twee treffers Hasselbach voor tweede elftal

Twee treffers van doelpuntenfabrikant Rob Hasselbach en een doelpunt van Arno de Jong, bezorgden NEC 2 zaterdagmiddag in het Gofferstadion een verdiende 3-1 overwinning tegen Sc Cambuur 2.

De noorderlingen namen in de 17ste minuut, dankzij een enorme verdedigingsfout in de Nijmeegse achterhoede, tegen de veldverhouding in de leiding door Jan Henstra 0-1.
Vijf minuten vóór de pauze bracht Rob Hasselbach met een beheerste schuiver de stand in evenwicht 1-1.

In de tweede helft was het Nijmeegse overwicht wat minder nadrukkelijk, maar ook toen kreeg de betrouwbaar keepende Nijmeegse doelman Maurice Gubbels weinig gevaarlijk werk op te knappen.

Een kwartier vóór het einde glipte Rob Hasselbach in zijn eentje door de Leeuwarder defensie, om vervolgens de uitgelopen doelman André Koopman op het verkeerde been te zetten en vlak vóór het laatste flultsignaal van de – goed leidende scheidsrechter E.Akse uit Hoogeveen, – rondde Arno de Jong een gave voorzet van Jan Kilkens doeltreffend af 3-1. De enige gele kaart ging naar de Nijmegenaar Marco Graat wegens het onderuit halen van een tegenstander.