NEC mist Grim tegen FC VVV

Het Nijmeegse NEC, dat vanavond de degens kruist met koploper FC VVV, zal het zonder de door griep gevelde Henk Grim moeten stellen.

Grim trainde de gehele afgelopen week niet. Frans Janssen is daarentegen waarschijnlijk wel inzetbaar. Janssen heeft de achterliggende dagen getraind, maar nog niet voluit. NEC-trainer Pim van de Meent: “Gelukkig komt Bert van de Pol nu langzaam maar zeker terug.”

Van de Pol viel een week geleden in de tweede helft al even in tijdens het duel met Sportclub Cambuur in Leeuwarden. Verdediger Peter Selbach blijft voorlopig nog aan de kant vanwege een hardnekkige rugblessure.

Eric van Rossum is weer Selbach’s vervanger in het hart van de Nijmeegse defensie.

FC VVV, dat een week geleden op eigen veld verrassend verloor van De Graafschap (1-2), zag eerder dit seizoen aanvaller Taihuttu naar Fortuna S. vertrekken. Op het middenveld moet trainer Sef Vergoossen het stellen zonder aanvoerder Ger van Rosmalen. De 30-jarige Blerickenaar ging onlangs onder het mes in het Venlose Sint-Maartens Gasthuis voor een meniscus-operatie.

FC VVV is in de twee seizoenen dat NEC nu in de eerste divisie draait, voor de Geldersen telkens een onneembare klip geweest. Van de meent: “Aan voetbal schort het in onze linies niet. er worden genoeg kansen geschapen, maar ze worden gewoon niet benut. De bal moet er in worden geschoten, dan win je zo’n partij als die tegen Cambuur.”

NEC-FC VVV begint vanavond om 19.30 uur in het Nijmeegse Goffertstadion.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.