”Ook in Goffert wil ik weer vreugde beleven”

“In het vorige seizoen greep ik met De Graafschap een periodetitel, hier in het Nijmeegse Goffertstadion. Die vreugde wil ik met NEC weer beleven.”

Met die oprechte uiting van een wensdroom op zijn lippen, tekende de Hongaarse trainer Sandor Popovics zaterdagmorgen een eenjarig contract bij NEC.
De kogel was wat NEC en Popovics betreft dus door de kerk. Geen Guus Hiddink of een Piet de Visser terug in Nijmegen, maar Popovics, die luttele uren na het zetten van zijn handtekening bij NEC de spanning in de lopende competitie volledig terugbracht door met ‘zijn’ De Graafschap koploper FC VVV met 2-1 af te troeven.


Dergelijk stuntwerk kan NEC in het volgend seizoen goed gebruiken, wil men het vooropgestelde doel -promotie naar de eredivisie- bereiken. In de huidige competitie is NEC tot op heden tot geen enkele vorm van vuurwerk gekomen.


Tweede keus
Voelde Popovics zich niet tweede keus? Tenslotte had het NEC-bestuur in eerste instantie Guus Hiddink op het oog. Popovics: “NEC had gewoon een lijst van kandidaten. Het was jammer voor NEC dat Hiddink afzegde. Guus is een correcte kerel. Guus belt af, en dan komt NEC bij mij terecht. Heel eenvoudig. Elk bestuur heeft recht om op zijn eigen lijstje af te gaan.”


Popovics, die het als een compliment beschouwt om met de spelers van NEC te mogen werken, merkt zelf op dat hij voor „Een moeilijke opdracht” is geplaatst. „De afgelopen vier jaar is er weinig bereikt bij NEC, ondanks alle Inspanningen. Wij moeten niet bij de pakken neerzitten, niet langer naar het verleden kijken. Het kan hier niet slechter, alleen maar beter. NEC beschikt over het beste spelersmateriaal van de hele eerste divisie. Ik hoop dat NEC dit seizoen nog die vierde periodetitel pakt. Het elftal staat in ieder geval voor mij klaar. Ik moet Pim van de Meent een groot compliment maken. Toen ik bij De Graafschap begon, was de situatie volstrekt anders, moest ik zelf alles nog opbouwen. Hier kom ik in een gespreid bedje terecht.”Sandor Popovics tekent zijn eenjarig contract bij NEC.
Links Herman van Eldik, rechts Henk Bergamin.
Op de achtergrond penningmeester Mouw.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.