NEC klopt Volendam

Drie treffers Grim

Leon Beenhakker, de interim-bondscoach van Oranje, was zaterdagmiddag na afloop van het vriendschappelijke treffen tussen ‘zijn’ Volendam en NEC vol lof over het spel van de Nijmegenaren.

Beenhakker had Volendam van een ontketend NEC met 1-3 zien verliezen, en aan die cijfers viel niets af te dingen. NEC had Volendam een voetballesje gegeven.

Beenhakker en NEC-trainer Pim van de Meent, die deze wedstrijd hadden geregeld, zagen op een goed bespeelbaar, sneeuwvrij terrein in Volendam NEC-spits Henk Grim drie keer doelpunten. Onder het toeziend oo van scheidsrechter Jan Keizer begon NEC na het 4-1 verlies bij Heracles met een nieuwe opstelling. Anton Janssen was tot linksback gebombardeerd, en deze Janssen was in die rol de ontdekking van de middag. Zijn vele rushes langs de zijlijn waren een lust voor het oog, en die wijze van handelen inspireerde de ploeg dermate, dat Volendam van het kastje naar de muur werd gestuurd.

Onverdiend
In de 18de minuut nam de eredivisionist onverdiend de leiding. Keizer blokkeerde Toon Willemse waardoor Keje Molenaar de score kon openen, 1-0. Vier minuten later kopte Grim de bal doeltreffend naar de bovenhoek, op aangeven van Frans Janssen, 1-1. Doelman Frans Hoek was kansloos. In de 25ste minuut kopte Grim andermaal raak, 1-2.
Nog voor de pauze verwondde doelman Hoek zijn medespeler Gerrie Muhren onnodig, die in duel was geraakt met Danny Hoekman. Hasselbach maakte vijf minuten voor de rust plaats voor Wim van Zinnen.

In de 60ste minuut ging Anton Janssen er op links weer met de bal vandoor, zette puntgaaf voor en Grim was op de juiste plek om dit kunststukje de juiste bekroning te geven, 1-3. Bijna had Anton Janssen er zelf nog 1-4 van gemaakt, maar zijn kogel in de 68ste minuut miste het doel op een haar na. Een kwartier voor tijd moest van Zinnen in de spits wijken voor Vievermans. Eerder was een licht geblesseerde Selbach vervangen door Frans Paymans.

Opstelling NEC: Hanssen, Willemse, Visser, Selbach (Paymans), A. Janssen, F. Janssen, Mommertz, Aalbers, Grim, Hasselbach (Van Zinnen, Vievermans), Hoekman.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.