Maar twee van de elf voldoende

Maar twee van de elf voldoende


Slechts een miniem deel van zijn elftal nam trainer Pim van de Meent na Heracles-NEC in bescherming. Van de Meent: “Negen spelers faalden, slechts over twee spelers ben ik tevreden.”


Wanneer er negen van de elf het laten afweten, hoeft men niet vreemd op te kijken dat men met 4-1 verliest. Het overkwam NEC gisteren in Almelo bij Heracles dat het in de lopende competitie zo goed doet.


Zagen de Nijmeegse spelers op tegen de wind en koude? Van de Meent: “Nou, in de spelersgroep leefde wel de gedachte van ‘Gaat het wel door?’ Afgelopen zaterdagmorgen hebben we nog getraind in de sneeuw te Nijmegen. Ik heb de spelers toen op het hart gedrukt dat de omstandigheden in Almelo volstrekt anders waren dan in Nijmegen. Vrijdag al wist ik van de veldsituatie in Heracles, en ook was mij toen duidelijk geworden dat Heracles altijd zou willen spelen.”


Doven
Van de Meent sprak blijkbaar tegen een stel doven, en na veel getelefoneer, zondagmorgen, vertrok de spelersbus en de supportersbus met Tante Toos naar Twente. Met name Hanssen en Visser faalden. Van de Meent: “Je kunt deze nederlaag echt niet op die twee spelers alleen afschuiven. Ons middenveld werd door Heracles voorbij gelopen, waardoor alles op de NEC-verdedigers afkwam.”


Directer
Van de Meent kon ook niets anders stellen dan dat het zijn troepen aan besluitvaardigheid had ontbroken. “Op zo’n veld komt het aan op een stuk karakter. Er moet ook directer gespeeld worden, etcetera. Frans Janssen had bij een stand van 1-0 voor Heracles natuurlijk moeten scoren. Van Anton Janssen kan ik in ieder geval zeggen dat hij bij die twee goede klanten behoort. Voor het overige zeg ik: de messen worden geslepen. Zo kan het niet langer.”


Als eerste van de selectiespelers, doe de volle negentig minuten hadden vertoefd op de Almelose mat, verliet een zichtbaar balende Sije Visser de kleedkamer van NEC. Het huilen stond de blonde verdediger nader dan het lachen. “Het was slecht, dat beaam ik. Wij misten alle agressie in ons spel.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.