Van Zinnen en De Groot inzetbaar

Gewijzigd Wageningen in Goffert

NEC-trainer Pim van de Meent zit momenteel wat ruimer in zijn spelersmateriaal dan te doen gebruikelijk. Wim van Zinnen kan morgenmiddag spelen, en het is niet ondenkbaar dat de herstelde Delftenaar Bert van de Pol in de spits vervangt.

Van de Pol werd donderdagavond j.l. nog getest in NEC 2 tijdens een oefenduel met Germania, maar of de vroegere Wageningen-speler ook tegen zijn voormalige clubgenoten zal aantreden, is uiterst twijfelachtig, Van de Pol is herstellende van een spierscheurtje achterin zijn been.

Van de Meent zal dus Van Zinnen of Frans Janssen naar de punt van de aanval sturen. Frans Janssen: „Van Zinnen begon dinsdagmiddag in de met 4-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles als aan-speelpunt in de voorste linie. Wim is een waardevolle kopper, en rommelt goed. Anton Janssen, die in het oefenduel met Volendam (3-1 zege voor NEC) als een soort linksback fungeerde, zal nu weer zijn vertrouwde stek op het middenveld innemen. John Vievermans staat andermaal opgesteld als linksback. Ron de Groot kan trouwens ook weer voluit spelen.”


Wageningen
De hervatting van de competitie heeft voor FC Wageningen binnen een tijdsbestek van twee weken maar liefst vier streekderby’s in petto. Achtereenvolgens ontmoeten de Bergbewoners NEC, De Graafschap (thuis) en tweemaal achtereen Vitesse (uit voor zowel beker als competitie). Daartussen zit op 10 maart nog een thuiswedstrijd tegen RKC.
Een overwinning morgen tegen NEC zou voor FC Wageningen een aardig ruggesteuntje zijn voor de drukke dagen die komen gaan. De formatie waarmee FC Wageningen de Nijmegenaren te lijf gaat is, ten opzichte van de laatste competitiewedstrijden nogal gewijzigd.
Zo staan de yleugelspitsen Torn Krommendijk en Hans Nijhuis niet in de basis opgesteld. Krommendijk is licht geblesseerd aan zijn enkel en Nijhuis kampt met studieproblemen, zodat het trainersduo Otten / Van Eijck dit tweetal voorlopig aan de kant houdt.


Alternatieven
Arie Otten: „Het verschil met de eerste competitiehelft is gelukkig dat we nu alternatieven hebben. Zondag krijgt bijvoorbeeld Gert van de Brink weer een kans. Die jongen manifesteert zich de laatste tijd prima op de training”.
„Daar heeft hij echt laten zien toch wat in zijn mars te hebben. Wij hebben de laatste tijd nadrukkelijk met hem gesproken en we hebben goede hoop dat hij morgen ook tegen NEC toont op de weg terug te zijn”.
„Het worden drukke tijden voor de spelers, maar ik ga er toch vanuit dat elke wedstrijd op zich staat. We hebben het volste vertrouwen in een goed resultaat tegen NEC, temeer daar de uitbalans van FC Wageningen erg goed is.


Tekenen
Uit de laatste vijf uitwedstrijden hebben we acht punten gepakt. Een kampioensploeg zou tekenen voor een dergelijke uitbalans. Daarom gaan we bepaald niet als underdog naar Nijmegen”, aldus Otten.
Terug in de basis keert morgen Ton van Leur. Samen met Nico van Zanten en Peter Gardien en wellicht ook Bert Gozems completeert hij het middenveld. Door een armblessure van Armand Mannen (het gevolg van een auto-ongeluk) staat Gustav Loupatty tegen NEC weer op zijn vertrouwde stek in de achterhoede.
NEC-FC Wageningen begint zondagmiddag om half drie.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.