NEC in zee met Popovics

Opnieuw ex-Graafschaptrainer naar Nijmegen

NEC gaat voor de derde maal in zee met een oud-Graafschaptrainer. Na Piet de Visser en Pim van de Meent viel de keus gisteren op Sandor Popovics, die vanochtend een eenjarig contract zal tekenen.

Popovics, 49 jaar geleden geboren in het Hongaatse Keszthely, heeft als voetballer gespeeld bij Ujpest Dosza, de populairste club van Boedapest, het Westduitse Furth en de Nederlandse clubs sparta en FC Zaanstreek.

Spelersgroep
De trainer baarde vorig seizoen opzien door het diep weggezakte De Graafschap meteen een periodetitel te bezorgen. Er was veel belangstelling voor de genaturaliseerde Hongaar, die ook bij FC Wageningen, DS’79 en Willem II terecht kon.
Popovics koos om twee redenen voor NEC. “Het feit dat ik met m’n gezin in Doetinchem kan blijven wonen en de mogelijkheden van de spelersgroep. Het bestuurd verwacht dat we meedoen om de bovenste plaatsen. Ze willen snel terug naar de eredivisie. Daar zijn goede trainingsfaciliteiten voor nodig en die heeft NEC. Bij De graafschap trainen we vanaf half zes, NEC kent twee ochtendtrainingen en ’s middags beginnen ze om drie uur. Dat is ideaal.”

Popovics, die via SVV, Waregem en De Graafschap bij NEC terechtkomt, koos bewust voor een éénjarig contract. “Als het goed draait, is een verlenging toch een kwestie van een handtekening. Overal waar ik werk, wil ik dat met plezier doen. Bij De Graafschap klikte het meteen fantastisch met de spelersgroep. Als zou blijken dat ik bij NEC niet plezierig kan werken, dan blijf ik niet hangen.”

Enthousiasme
NEC-voorzitter mr. Henk Bergamin is zeer tevreden met Popovics. “Hij is een vakman. Maar we hebben hem vooral ook gekozen om z’n enthousiasme. Het straalt gewoon van die man af, daarvoor hoef je nog geen half uur met hem te praten. Hij weet spelers op een gunstige wijze te beinvloeden en dat hebben we juist nodig bij NEC. Popovics is het met ons eens, dat de selectie van NEC voldoende kwaliteit heeft. Promotie naar de eredivisie. Met minder doen we het niet. Popovics heeft dezelfde doelstelling.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.