”Wij zaten op een lijn met Hiddink”

Spelersgroep NEC blijft intact

“Vanavond nog pak ik de telefoon om verder te zoeken. We willen iemand die enthousiasme in het elftal kan brengen. Het hoeft geen trainer te zijn, die de jongens nog meer technische hoogstandjes leert. Voetbal zit er voldoende in hot elftal. Van de huidige selectie hoeft dan ook niemand weg, daar waren we het met Hiddlnk al over eens”.


NEC-voorzitter mr.Henk Bergamin verheelt zijn teleurstelling niet. Gisteren liet Guus Hiddink het bestuur van de Nijmeegse eerste divisieclub weten nog twee jaar bij PSV te blijven. Bergamin: “We dachten helemaal rond te zijn met Hiddink. Er zijn goede gesprekken geweest, het is een eerlijke vent en we waren het over alle belangrijke zaken eens. Maandagavond heb ik nog contact met Hiddink gehad. Toen eerst bespeurde ik bij hem twijfels.”


Zekerheid
Volgens de NEC-voorzitter is het duidelijk, dat Guus Hiddink gekozen heeft voor de zekerheid die PSV hem biedt. “Bij PSV is hij voor twee jaar onder de pannen en in de luwte van hoofdtrainer Jan Reker kan hem weinig gebeuren. Wij stellen veel zwaardere voorwaarden. NEC eist van de nieuwe trainer promotie naar de eredivisie, of minstens een periodetitel. Daarom krijgt hij ook slechts een éénjarig contract.


Anderzijds moet het voor een jonge vent als Hiddink toch een uitdaging zijn een club als NEC onder zijn hoede te nemen, om als hoofdtrainer op eigen benen te staan. Wij zagen het helemaal in hem zitten. Hij kent de club, de spelers en de streek. Bovendien zat hij met ons op één lijn: de huidige spelersgroep heeft voldoende kwaliteit. Ook volgens Hiddink zijn er geen versterkingen nodig om met deze selectie naar de eredivisie te reiken.”


Hermans
Het NEC-bestuur heeft nog geen contacten met andere trainers. “We vinden wel dat er zo spoedig mogelijk een naam op tafel moet komen. Ook al in verband met de positie van tweede trainer Clemens Hermans. Over zijn aanblijven moet de hoofdtrainer beslissen”, aldus mr. Bergamin.
Een hoofdtralner die het technisch aardig voetballende NEC met enthousiasme tot daadkracht weet te brengen. Dan valt al snel de naam van Sandor Popovics. Bergamin: “Echt, we hebben nog met geen enkele trainer gesproken. Dit soort zaken spelen we als NEC-bestuur heel eerlijk. We praten met één man tegelijk. Nu Hiddink is afgevallen gaan we met een andere trainer in de slag. Dat is onze stijl van werken.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.