Doel blijft de tweede plaats

NEC zit met veel blessures

Op het redelijk bespeelbare trainingsveld bereidde de selectiegroep van NEC zich gistermiddag intensief voor op de confrontatie van komende zondag met Willem II. Na zes weken zonder voetbal kan de ploeg van de nog grieperige Pim van de Meent weer aan de bak. Zondag betekent tevens voor NEC de start van de strijd om de derde periodetitel, de prijs die vorig seizoen nog via zeven overtuigende overwinningen gegrepen werd. Overigens gokt Van de Meent daar dit seizoen niet op.


Van de Meent: “Je hoort het aan het begin van iedere nieuwe periode. Alle clubs willen die titel pakken, maar één kan hem maar winnen. Daarom kijk ik nog liever naar die tweede plaats. Dat moet het doel van NEC zijn. En het is haalbaar, daar ben ik van overtuigd. We hebben lang meegedaan in die tweede periode. Pas in Heerenveen moesten we op een ongelukkige manier afhaken. Als we die lijn weer oppakken, dan heb ik er alle vertrouwen in.”


Zo fit als de selectiegroep van Pim van de Meent aan het begin van de winter was, zo belabberd is de situatie trouwens op dit moment. Van de Meent: “Dat is dus echt niet te geloven. Voor de wedstrijd tegen Tilburg had ik twee dagen geleden nog elf man en een reserve, Bert van de Pol heeft namelijk weer last gekregen van zijn oude blessure en Wim van Zinnen werd ziek. Inmiddels zijn daar ook Paymans en Van Rossum bijgekomen, maar die kunnen nog wel op de bank zitten. Tegen Achilles ’29 raakte Ronnie de Groot echter geblesseerd aan zijn knie. Die is dus zelfs niet fit genoeg om zondag reserve te zijn.”


Voor De Groot trouwens des te erger, omdat de blonde middenvelder vrijwel hersteld was van een slepende enkelblessure. De Groot: “Dit is echt balen. En het komt verdomme Allemaal achter elkaar. Eerst een maand of vijf sukkelen met die enkel en nu dit weer. Ik wilde een bal blokken en plotseling schoot het in m’n knie. Ik heb de hele nacht niet geslapen van de pijn. Nee, zo is er geen lol meer aan.”


Door het aantal zieken en blessures staat Frans Janssen tegen Willem II weer eens in de spits en verschijnt Mommertz als centrale man op het middenveld. Sije Visser speelt dientengevolge als laatste man. Van de Meent over die mutaties: :Ik vind Sije gewoon de beste laatste man van NEC. Een heleboel mensen zullen dat niet met mij eens zijn, maar daar kan ik natuurlijk niets aan doen. NEC heeft vooral thuis geen ploeg om te verdedigen. Daardoor valt er altijd een groot gat tussen de laatste man en de doelman. Sije is in mijn ogen dan gewoon sneller dan Mommertz om dat gat op snelheid te dichten. Niks ten nadele van Michel, want die heeft weer andere kwaliteiten, die ik dan op het middenveld kan gebruiken. Daarnaast is het voor een trainer natuurlijk fijn als je twee van die gasten hebt die in de spits kunnen spelen.”


Michel Mommertz vindt het geen punt om op het middenveld te spelen. Mommertz: “Laat ik voorop stellen dat ik liever laatste man speel, maar als de trainer mij op het middenveld wil zetten, dan maakt me dat ook niks uit. Als ik maar speel. Het is alleen jammer, dat juist nu het er weer op aan komt we zoveel zieken hebben. Maar we moeten gewoon doorgaan. We hebben nog twee dagen om uit te rusten en dan moet het maar gebeuren. Tegen Go Ahead Eagles hebben we kunnen zien dat er voetbal in deze ploeg zit. Alleen hoop ik dat we na zo’n lange winterstop de draad gelijk weer op kunnen pakken. We hebben pas een wedstrijd op gras gespeeld en dat viel zwaar tegen. Maar goed, daar heeft Willém II ook last van. We merken het vanzelf wel. Zit het erin, dan zit het erin.”


De wedstrijd tegen Willem II begint morgenmiddag om 14.30 uur in het Goffertstadion. Voor die tijd is er echter al hét nodige te beleven. Het veteranenelftal van NEC speelt namelijk een voorwedstrijd tegen een elftal van de sponsor van Willem II. Bij NEC komen bekende hamen uit het verleden in het veld als Reintje Bosch. Henk Hendriks, Henk Roos en doelman Jo Giddine. De wedstrijd duurt twee keer een half uur en begint om 12.30 uur.


De opstelling van NEC luidt als volgt: Hanssen, Willemse, Visser, Selbach, Vievermans, Aalbers, Mommertz, Anton Janssen, Grim, Frans Janssen en Hoekman.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.