Schoppen troef in Goffert


NEC weet sinds zaterdagavond wat afbraakvoetbal inhoudt. Tegenstander FC Wageningen was met de meest negatieve bedoelingen naar Nijmegen afgereisd en slaagde aan de hand van scheidsrechter Geurds in die verachterlijke opzet.


Geen moment maakten de Bergbespelers waar dat de vierde periode zojuist begonnen was. Had men de jacht op de vierde periodetitel werkelijk geopend, dan zou er in de Goffert een heel ander spelletje gespeeld zijn. De mannen van de laffe trainer Hans Boersma hielden zich echter op de vlakte, waren bang voor een afgang en negeerden publiek en tegenstander.


Onbegrip
NEC liep op een muur van onbegrip stuk. Geurds vond zo’n eenvoudige derby uit de eerste divisie maar niks, hij voelde zich er zichtbaar te groot voor. Van die lankmoedige houding werd NEC de dupe, en FC Wageningen lachte in zijn vuistje. Ontelbare malen trokken de Veluwezoomspelers aan de noodrem, liefst zo ver mogelijk van de kooi van doelman Peter Heemskerk vandaan. Een duwtje zus, een tikje zo, een blauwe plek hier, een stolpje daar.


Erg laat
Geurds floot wel voor al die overtredingen, maar vaak erg laat, en bovendien ondernam hij geen extra ‘strafmaatregelen’ tegen de vertegenwoordigers van dit anti-voetbal. Tot ergernis van de veelvuldig gepakte Ron de Groot deed Geurds telkens of zijn neus bloedde. In een mum van tijd regende het overtredingen, Henk Grim, op links begonnen, ging plat en Anton Janssen kreeg op tijd een elleboog in zijn gezicht.Evert Radstaat van FC Wageningen ruimt op voordat NEC’s Sije visser gevaarlijk kan worden. Rechts kijken Ton van Leur en Zeger Tollenaar toe.


Dick Jol, sinds januari weer eens in de basis nadat Danny Hoekman toch geblesseerd moest toekijken, kampte op rechts met aanpassingsmoeilijkheden.

Frans Paymans, weer opgesteld als linksback, had op zijn beurt moeite de onberekenbare Loek Ursem af te stoppen.


Trammelant
Het spel van NEC werd er door alle trammelant niet beter op. De vele vrije trappen aan de rand van het strafschopgebied leverde niets op, waardoor NEC tegen de nul begon aan te hikken. Ook in de tweede helft moest men steeds meer tegen de klok voetballen, in plaats van tegen FC Wageningen.


Verbazing
Dick Schneider en de zijnen hielden het hoofd koel en durfden zich nog te verbazen ook toen Geurds dan eindelijk de gele prent tevoorschijn toverde om Ton van Leur na een charge ten opzichte van De Groot terecht te wijzen.


Kort na de pauze hadden beide ploegen de gelegenheid de score te openen. Eerst lepelde Henk Grim de bal op de lat en kort daarop trof Ursem de linker paal. In beide gevallen waren de keepers kansloos.


Tot ontzetting van de toeschouwers slaagde NEC er in het verdere verloop van de strijd niet in FC Wageningen op de knieƫn te krijgen. Vijf keer was Grim dicht bij de winnende treffer, en in het laatste geval werd zijn doelpunt afgekeurd; Frans Janssen zou buitenspel gestaan hebben.


Over lat
Bijna nog ging de volle buit naar Wageningen, maar Ursem, Van Angeren en Loupatty faalden op het punt van afwerken. Sije Visser was aan de overkant nog het dichtst bij een treffer; Heemskerk tikte de bal echter attent over de lat.


NEC – FC Wageningen 0-0.

Scheidsrechter: Geurds.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.