Van de Meent: ‘Rammenasvoetbal’


”Dit was Rammenasvoetbal van FC Wageningen. Het was alleen maar schoppen, op resultaat spelen, geen wonder dat NEC dan afglijdt. Er werd alleen maar tegen de poten getrapt. Scheidsrechter Geurds vindt de eerste divisie minderwaardig voor hem.”


NEC-trainer Pim van de Meent was woedend na de 0-0 tegen FC Wageningen. Geen goed woord voor tegenstander en arbiter. Van de Meent: ”Omdat Geurds in de eerste helft al alles toestond, kon Wageningen rustig doorgaan met schoppen. Hoe vaak is De Groot niet aangetikt? Veel spelers van NEC kunnen dit soort voetbal niet aan, hebben er nog te weinig mee te maken gehad. Toon Willemse reageert met ‘Boem’, maar de jonge jongens weten met de situatie geen raad. Het publiek werd nu uiteindelijk de dupe. Jammer dat er niet snel een doelpunt viel, dan hadden we FC Wageningen van de mat gespeeld. We krijgen nog meer van dit soort tegenstanders, we zullen er toch overheen moeten.”


Angstig
De trainer van FC Wageningen, Hans Boersma, stelde na afloop dat er voor een positief duel niet een, maar twee ploegen nodig zijn. ”Beide ploegen speelden angstig”, meende Boersma te moeten opmerken, ”er was sprake van geforceerd voetbal. Achteraf ben ik ontevreden, we hebben kansen op de zege laten liggen. Het ging er vrij hard aan toe, maar ik zit natuurlijk niet voor NEC te kijken.”


Wageningen-speler Alex van de Klift sprak van ”een slijtageslag. Wij hebben gegroepeerd gespeeld waardoor NEC toch veel balverlies leed. Ik ben tevreden met dit punt omdat NEC voor de volle winst speelde.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.