Anton Janssen smaakmaker


‘Dat versnellen in de loop, dat is een gave. Ik heb er nooit speciaal op getraind. Het gaat vanzelf. Ik speel de bal vooruit, en dan hoef ik er alleen maar achteraan te gaan. Een tragere speler heeft voor het passeren van de tegenstander een schijnbeweging nodig. Ik ga er liever puur op snelheid langs.”


Anton Janssen is samen met ploeggenoten als Michel Mommertz en Danny Hoekman uitgegroeid tot een van de smaakmakers van het nieuwe NEC. Het voetbaltalent uit Beneden-Leeuwen heeft zich in de zo succesvol verlopen derde periode razendsnel ontwikkeld tot een niet meer weg te denken pion op het Nijmeegse middenveld.


Hardheid
De puur linksbenige voetballer heeft die ontwikkeling mede te danken aan de begeleiding van trainer Pim van de Meent.

Anton Janssen zegt daar tenminste over: ‘Van de Meent heeft me de nodige hardheid bijgebracht. Dat miste ik nog. Het ging in zijn ogen om meer felheid in mijn spel. Daar heb ik hard aan gewerkt, en nu geeft hij mij vertrouwen. Daarom loopt het met mij op rolletjes.”


Ook vanavond zal Anton Janssen menige FC Wageningen-speler zijn hielen laten zien. ‘Wij zijn het publiek verplicht iets te bieden, en dan natuurlijk in de vorm van een overwinning. Ik dacht dat NEC op dit moment elke ploeg uit de eerste divisie kan verslaan. Dat we afgelopen woensdag van Telstar met 3-2 verloren, was helemaal niet nodig. In het begin liep het achterin veel te stroef, er werden fouten gemaakt.


We waren natuurlijk ook niet in onze sterkste samenstelling aangetreden. Dat brak ons op. In de tweede helft waren we heer en meester, en met een beetje geluk hadden we nog gewonnen ook.”Vlammen
Dat van Telstar werd verloren, vindt Anton Janssen geen ramp. ‘Misschien is dat wel eens goed”, stelt hij, ‘dat we op tijd geleerd hebben een tegenstander nooit te onderschatten. Het is nu een kwestie van de vorm proberen vast te houden, tot en met die nacompetitie. Ons uiteindelijke doel is natuurlijk de eredivisie. In de nacompetitie moet NEC nog kunnen vlammen, dan komt het erop aan. Niets liever dan weer spelen in de eredivisie, tegen clubs als Ajax en Feyenoord. Dan komt er ook weer meer publiek naar het stadion.”


Volgens Pim van de Meent zou er al van clubs uitgebreide belangstelling bestaan voor mannen als Danny Hoekman en Anton Janssen. Hoekman zou op het verlanglijstje van Ajax-trainer De Mos staan, en Anton Janssen zou al naar FC Groningen of Feyenoord gaan. Eensgezind luidt echter de reactie van het tweetal: ‘We weten van niets, we wachten maar rustig af.”


Mommertz terug
NEC, dat met ingang van vandaag het restant thuiswedstrijden op de zaterdagavond afwerkt, begint de vierde periode met de confrontatie tegen FC Wageningen. Van de Meent hoopt dat doelman Wim van Cuyk tijdig hersteld zal zijn van de griep. Michel Mommertz keert na twee duels schorsing terug als laatste man. Mommertz is volledig hersteld van zijn teenkwetsuur. Vermoedelijk zal Sije Visser of Peter Selbach dan verhuizen naar de linksbackplaats, ten koste van John Vievermans. Frans Paymans herstelt nog altijd van zijn dikke enkel en gebroken pols.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.