Vitesse – NEC afgelast

De vriendschappelijke wedstrijd die Vitesse en NEC gisteren in het Arnhemse stadion Nieuw Monnikkenhuizen gespeeld zouden hebben, heeft geen doorgang gevonden.

Pim van de Meent: “Ik ben gisteren om 09.00 op het veld van Vitesse geweest. Ik vind dat het veld er te slecht bij lag. Kijk, Vitesse wilde graag spelen, maar we moeten natuurlijk niet vergeten dat het hier om een simpel oefenwedstrijdje betrof. Niet meer en niet minder. In mijn ogen lagen er te veel obstakels op het veld. Dat hebben ze overgehouden van die competititewedstrijd tegen Veendam. Toen hebben ze op een modderveld gespeeld. Dat werd volledig omgeploegd. Inmiddels is het gaan vriezen en zijn al die verhogingen en andere onregelmatigheden keihard geworden. Dat risico wilde ik niet nemen. Een oefenwedstrijd is nuttig of niet nuttig. Door het gevaar van blessures vond ik het niet nuttig meer.”


Manager Tom Ketting van Vitesse was nogal verbolgen over het besluit van Van de Meent: “Natuurlijk was het veld hard, maar ik kreeg de indruk dat dat niet in het hoofdmotief was. Ik vind de houding van Van de Meent lakbaar. Ik denk dat hij niet durfde.”


Inmiddels heeft men bij NEC nog steeds niets uit Zeist gehoord van eventuele schorsing van Frans Janssen. In de wedstrijd tegen FC Utrecht liep de spits tegen zijn derde gele kaart, maar de scheidsrechter noteerde het rugnummer van Henk Grim. Vanuit Zeist kreeg NEC te horen dat Janssen alsnog op een schorsing kon rekenen. Tot nu toe heeft de KNVB zich nog niet aan die ‘belofte’ gehouden.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.