Grim ‘Ik ga recht op doel af’

‘Wat is nou Feyenoord? Door een ploeg als Ajax word je weggetikt, maar een tegenstander als vanmiddag doet me niets, wij waren volkomen gelikwaardig.”

Henk Grim de man die in punt van de Nijmeegse aanval steeds beter tot zijn recht komt, keek niet op tegen het grote Feyenoord. ”Waarom zou ik opkijken tegen die jongens”, stelt hij na de attractieve partij in de Goffert, ”ik blijf onder zo’n wedstrijd heel nuchter. Ik laat me niet van de wijs brengen, dat is nergens voor nodig.”

Roodgloeiend

Gistermorgen was het in huize Grim in Groesbeek allesbehalve rustig. ”De telefoon stond roodgloeiend; al die Groesbekers moesten weten of de wedstrijd wel doorging. de amateurs lagen er tenslotte al uit. Volgens mij zater er zeker tweeduizend Groesbekers op de tribune, dat doet me als vroegere Treffers-speler wel wat.”

Ook een dichtbevolkte Goffert speelt Grim in de kaart. ”Dan krijg je nog meer lef om tot een goede prestatie te komen. Het publiek liet zich van zijn beste kant zien, door ons herhaaldelijk aan te moedigen, dat stimuleert geweldig.”

Uit positie

Wat Grim een week eerder tegen FC Utrecht(eindstand 2-2) niet lukte, gebeurde dit keer wel: hij scoorde. Grim weer: ”Na die geweldige pegel van Hans Wanders stond ik er goed voor. Doelman Hiele was door die kaatsbal al uit positie, en voor mij was het toen nog maar een koud kunstje de lange hoek te vinden.”

In De Galgenwaard deed Grim het nog precies verkeerd. ”Daar koos ik voor de korte hoek waardoor de doelman die bal nog net over zijn doel kon tikken. Maar ik begin het vrij aardig te leren. Wie ook tegenover mij staat, het laat mij koud. Ik ga recht op mijn directe tegenstander af. Twee keer lukt het me niet hem te passeren, maar de derde keer lukt zoiets toch; je moet gewoon lef tonen, recht op het doel afgaan.”

NEC, dat gedurende de volle negentig minuten gelijke tred hielt met Feyenoord, kende in Win van Zinnen een van zijn raspaardjes, die een stevige partij op een doorweekte mat wel lusten. Ook dit keer gaf Van Zinnen blijk van zijn posititeve instelling, nadat hij twee weken geleden in het duel met Willem II zijn neus brak, en koste wat het kost wenste te spelen tegen zijn vroegere werkgever Feyenoord; op medisch advies zou de Delftenaar met een beschermkap op zijn neus door het leven gaan. Van Zinnen: ”Ik heb in de warming-up nog geprobeerd te koppen, maar dat ging helemaal niet, het kapje schoof elke keer een eind op. De dokter zei dat ik toch met die kap moest spelen, maar het is me gelukt zonder kap de eindstreep gezond te halen.”

Achteren

Over de kamp met Feyenoord stelde Van Zinnen: ”In de eerste helft hadden wij al op 2 of 3-0 moeten staan. Jammer dat het toch nog 1-1 werd. Na het wegvallen van Dick Mulderij moest ik naar achteren gaan om Henk Duut af te stoppen. Op die voorzet van Stafleu concentreerde ik mij volledig op Duut, waardoor ik Houtman die even later scoorde, over het hoofd zag.”

Bennie Wijnstekers, met Jan van Deinsen een van de voornaamste krachtbronnen van het huidige Feyenoord, betreurde nog het feit dat Hans Kraay vorige week te horen had gekregen dat Feyenoord niet langer van zijn diensten gebruik wenste te maken. Wijnstekers: ”Wij waren zeer tevreden over Kraay, daarom snappen wij als spelersgroep het wegsturen van de hoofdtrainer niet, Donderdagavond werden wij op de hoogte gebracht, maar iets dergelijks mag natuurlijk niet van invloed zijn op de prestaties binnen de lijnen. Het Feyenoord-bestuur zal wat betreft Kraay nog van ons horen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.