Topberaad na aanval vd Meent

De bom die NEC-trainer Pim van de Meent dinsdag onder het bestuur van de Nijmeegse eerste divisieclub geplaatst heeft, zal ongetwijfeld zijn uitwerking niet missen.

Gistermorgen in alle vroegte informeerde bestuurslid Gerard Meijer, in Nijmegen achtergebleven, bij zijn collega Henk van de Water wat er zich de dag ervoor allemaal toch had afgespeeld in hotel Terminus in Bergen, waar NEC zich voorbereidde op het Europacupduel tegen Brann Bergen.


Op dat moment was Henk van de Water nog niets ter ore gekomen van het openhartige betoog van Pim van de Meent.


Tijdens een in alle haast ingelaste persconferentie verklaarde Henk van de Water, die om de rust te bewaren, andere meegereisde bestuursleden maar niet verteld had, wat er gisteren in de Nederlandse kranten had gestaan: ?Ik kan nu nog niet echt reageren op de uitlatingen van de trainer. Ik ben vanuit Nijmegen door een bestuurslid gebeld. Die heeft me het nodige uit de doeken gedaan. Maar zolang ik de verhalen niet zelf gelezen heb, vind ik het niet juist daar nu al verder op in te gaan. Dit soort uitlatingen kun je in principe altijd verwachten in een periode dat het slecht gaat. Maar ik vind dat je dergelijke problemen binnenskamers moet bespreken. Je moet die niet uitzaaien. Bovendien vind ik het moment waarop Van de Meent zijn aanval op het bestuur heeft gelanceerd, uiterst ongunstig, zo vlak voor een Europacupwed-strijd.”


Over het beleid zoals dat door het bestuur van NEC wordt gevoerd, vertelde Henk van de Water: ?Wij wensen niet in een beerput terecht te komen. Er is geld beschikbaar om in spelers te investeren, maar dat mag nooit op een onverstandige manier gebeuren. Het moet voor NEC betaalbaar blijven. Ik vind overigens niet dat de trainer kan zeggen, dat hij bij ons geen kant op kan.”


Topberaad
De komende dagen zal er in de boezem van NEC ongetwijfeld topberaad plaatsvinden. Bestuurslid Henk van de Water acht die kans inderdaad groot. ?Als die kritiek zo enorm is, als mij gebleken is, dan is het zeker niet uitgesloten dat die hele zaak nog een staartje krijgt.”


NEC-trainer Pim van de Meent heeft voor zichzelf het risico ingebouwd dat hij wel eens het kind van de rekening zou kunnen worden. ?Maar dat moet dan maar. Voor mij is de maat vol”, herhaalde hij gisteren nog eens.


Geen plezier
De Nijmeegse oefenmeester heeft gistermorgen de kern van zijn selectie, bestaande uit Dick Mulderij, Toon Willemse, Sije Visser en Frans Janssen, verteld dat hij aan de pers opening van zaken heeft gegeven. ,Ik heb begrepen dat 90 procent achter mij staat”, aldus Pim van de Meent. Vrije verdediger Dick Mulderij bevestigt dat. Hij zegt: ?De spelers zijn ook van mening dat er iets moet gebeuren. Zoals het nu gaat, heb ik er helemaal geen plezier meer in. Natuurlijk blijf je je best doen, maar het is moeilijk om je elke keer weer te motiveren.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.