Henk Bergamin: ”Stoot onder gordel”

Een deel van het Gelderse provinciehuis naar Nijmegen en NEC naar de tweede ronde van de Europacup.

Gedeputeerde en NEC-voorzitter mr.Henk Bergamin boekte gisteren een dubbel succes, maar toch was zijn stemming niet optimaal. ?Een regelrechte stoot onder de gordel”, noemde hij gisteravond de frontale aanval, die Pim v.d.Meent in Noorwegen lanceerde op het NEC-bestuur.

?Op verzoek van Van de Meent hebben we afgelopen maandag alles nog eens op een rijtje gezet. Hij wenste mij succes met de Estel-affaire in de statenvergadering, ik hem met NEC. En dan krijg je achteraf toch deze heel bewuste geplande actie van Van de Meent. Hij heeft dit volgens mij gedaan in de verwachting dat NEC uit de Europacup zou vliegen. Voor het front van de nationale pers heeft hij zich willen indekken”, aldus Bergamin

De voorzitter verwijt zijn trainer ?frustraties”. ?Die sterke man, die Van de Meent wil had er al lang kunnen zijn maar hij heeft geen enkele concrete naam genoemd. We gaan natuurlijk geen ? 80.000 betalen Voor Niels Overweg, of ? 91.000 voor een keeper als Nederburg. Voor een echte kanjer zijn we bereid flink te betalen, dat weet Van de Meent donders goed”.

Op korte termijn komt er een gesprek tussen bestuur en trainer. Het woord ‘ontslag’ wil Bergamin niet in de mond nemen, ?ïn feite heeft Van de Meent een machtspositie. We hebben het geld niet om hem op straat te zetten en een andere trainer te nemen”. , Geld is er in ieder geval wel voor een extra premie. De NEC-spelers krijgen voor het bereiken van de tweede ronde duizend gulden, Van de Meent het dubbele”.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.