NEC heeft nog hoop

Hoewel er gezien de uiterst povere resultaten van de laatste weken weinig aanleiding toe is, ziet de spelersgroep van NEC nog best kansen om de eerste ronde van de strijd om de Europacup voor bekerwinnaars te overleven.


Het Nijmeegse gezelschap, dat gistermiddag na een lange en vermoeiende reis in Bergen arriveerde, wil met de returnwedstrijd tegen Brann Bergen in feite een nieuwe start van het seizoen maken.


Aanvaller Henk Grim: ‘We moeten een streep zetten onder die eerste wedstrijden. Die zijn voorbij. Tegen Brann Bergen moeten we er volop tegenaan gaan. We hebben tenslotte iets goed te maken en we moeten tegelijk ook maar eens bewijzen dat we wel wat in onze mars hebben.”


Ommekeer
Verdediger Toon Willemse, een van de geroutineerde spelers die het elftal dienen te dragen, laat zich ook in dergelijke bewoordingen uit. ‘De ommekeer moet toch een keer komen. Als je ziet wat die jonge klanten soms op de training laten zien dan sta je met open mond te kijken. Maar in de wedstrijden zie je er dan vaak niets meer van terug. Laat ze nu eens alle schroom van zich af gooien.

Trainer Pim van de Meent blijft eveneens optimistisch over de afloop van de wedstrijd tegen Brann Bergen. ‘Ik denk dat we 40% kans hebben om de tweede ronde te bereiken”, zegt hij. ‘Natuurlijk moet je een beetje geluk hebben, maar ik zal proberen een zodanig tactisch concept te ontwikkelen, dat we het die Noren vreselijk moeilijk zullen maken.”


Twee spitsen
De Nijmeegse trainer gaat vanavond in het ongetwijfeld kolkende stadion van Brann Bergen van start met twee spitsen. Henk Grim en Frans Janssen zullen moeten opboksen tegen de fysiek sterke defensie van de Noren. Het middenveld wordt gevormd door Carlos Aalbers, John Vievermans, Michel Mommertz en Ron de Groot.


De achterhoede kent in feite een verrassing. Eric van Rossum zal als voorstopper fungeren en dat is meer dan waarop de 20-jarige een week geleden had durven hopen. Eric van Rossum debuteerde afgelopen zaterdagavond in de competitiewedstrijd tegen De .Graafschap en hij deed dat zo goed zodat er een tweede gelegenheid krijgt om zich waar te maken. ‘Het is allemaal enorm snel gegaan’ reageert hij.


‘Vorige week zaterdag hoorde ik een uur voor de wedstrijd dat ik mee moest doen tegen De Graafschap. En nu direct daarachteraan het Europacup-duel tegen Brann Bergen. Daar kun je alleen maar van dromen.’


Geen zenuwen
Eric van Rossum, drie jaar geleden bij de Nijmeegse amateurclub SCH weggehaald, wekte gisteren nog niet de indruk bol te staan van de zenuwen. ‘Ik voel het zeker niet als een belasting zo snel al voor de leeuwen te worden geworpen. Ik weet donders goed dat ik mijn plaats te danken heb aan het feit dat Piet Hubers vorige week geblesseerd raakte. Maar goed, zo is voetbal nu eenmaal. Ik zie het nu als mijn.voornaamste taak hem uit het elftal te houden. Dat klinkt onvriendelijk ten opzichte van Piet Hubers, maar zo is het uiteraard niet bedoeld. Maar voetbal is keihard.’


Wie vanavond het doel van NEC zal verdedigen is nog een vraagteken. Wim van Cuyk raakte vorige week aan zijn lies geblesseerd, nam afgelopen zaterdagavond wel de plaats tussen de palen in, maar heeft daarna nauwelijks getraind. Wanneer Van Cuyk niet topfit is, dan zal Ben Klein Goldewijk zijn vervanger zijn. ‘Ik vind het ook niet meer dan terecht dat ik langzamerhand mijn kans krijg”, aldus de Achterhoekse doelman. ‘Voordat ik geblesseerd raakte in de vrienschappelijke wedstrijd tegen Volendam, had ik de indruk dat ik de eerste man zou worden. Na die hoofdwond is de trainer kennelijk wat bang geworden. Maar ik voel me 100% in orde. Ik sta op scherp.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.