Pim van de Meent: ‘Mijn geduld is op’

Aan de vooravond van de Europacup wedstrijd tegen Brann Bergen heeft NEC trainer Pim van de Meent openlijk de oorlog verklaard aan het bestuur van de Nijmeegse eerste divisieclub.


‘Mijn geduld is op. Er zal op zeer korte termijn echt iets moeten veranderen in de vereniging, anders kunnen er wel eens rare dingen gaan gebeuren”, aldus de Nijmeegse oefenmeester gistermiddag tijdens een emotioneel betoog in het Terminushotel in Bergen, waar de Nijmeegse ploeg zijn intrek heeft genomen ter voorbereiding op het duel tegen de Noren.


‘Ik voel er niets voor om nog anderhalf jaar met tegenzin de trainingen te leiden of de ploeg tijdens de wedstrijden te begeleiden. Kijk, het bestuur wil bezuinigen. Daar kan ik vrede mee hebben, maar dan moet men niet eisen dat NEC binnen een jaar weer terugkeert in de ere divisie. Ik heb door het wegvallen van Harrie Schellekens en Piet Wijnberg alleen maar in kwaliteit ingeboet. En dan wordt er toch van mij verwacht dat we volgend jaar weer op het hoogste niveau spelen. Dat vind ik geen beleid.”

Golflengte
Het mag duidelijk zijn dat oefenmeester Pim van de Meent en het bestuur van de Nijmeegse club op een totaal andere golflengte zitten. ‘Ik vind dat je als betaalde voetbalclub moet durven investeren. Als je alleen maar de bedoeling hebt om aan het einde van het seizoen de begroting rond te hebben, dan ben je op de verkeerde manier bezig. Als NEC niet oppast, dan wordt het een kleurloze middenmoter in de eerste divisie. Daar zal het publiek bepaald niet warm voor lopen.”


Bijeenkomst
Pim van de Meent heeft zijn problemen maandagavond tijdens een bijeenkomst met het bestuur nog eens duidelijk uit de doeken gedaan. Maar hij kwam in feite geen stap verder.


‘Voorzitter Bergamin vertelde me dat ik in plaats van een ton het dubbele mag besteden om het elftal te versterken, maar hij heeft er wel een aantal voorwaarden aan verbonden, Het moet een kanjer zijn, de betreffende speler moet transfervrij zijn en hij mag niet teveel verdienen. Maar het moet dan wel iemand zijn die de ploeg een lift kan geven. Ik vind dat de clubleiding zelf ook maar eens alles in het werk moet stellen om te laten blijken van goede wil te zijn. Ik weet dat het bestuur met Frans Thijssen bezig is geweest. Dat bleek een onhaalbare kaart te zijn, omdat hij twee ton netto wil verdienen. Maar vertel dat de mensen dan ook. Dan weten ze in ieder geval dat er iets ondernomen wordt. Nu lijkt het wel of dat er helemaal niets gebeurt.”

Duidelijkheid
Hoewel het resultaat van vanavond tegen Brann Bergen niet beslissend zal zijn over de verhouding tussen Pim van de Meent enerzijds en het bestuur van NEC anderzijds: De Nijmeegse trainer wil in ieder geval duidelijkheid. ‘Ik wil met een profclub te maken hebben. Anders ontstaat er een onwerkbare situatie. Ik heb geen zin om maar te blijven vechten.Wil NEC perspectief hebben, dan kunnen we niet op deze voet verdergaan.


En mocht ik het kind van de rekening worden, omdat ze mij als trainer niet meer pruimen, dan moet dat maar gebeuren. Maar dan zal ik het bestuur wel het advies meegeven om zo snel mogelijk vier nieuwe spelers aan te trekken, waardoor NEC mogelijk wel weer binnen een jaar terugkeert naar de ere divisie.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.