Laat Haarlem maar komen

NEC-Trainer Pim van de Meent staat niet te trillen van de zenuwen, nu men morgenavond in de competitie op Haarlem stuit. Zoals bekend ontmoeten de Nijmegenaren de Haarlemmers ook op de woensdagen 30 maart en 13 april, in het kader van de halfe finale’s om de KNVB beker.

”Eerst maar eens deze competitiewedstrijd”, merk Van de Meent, ”want die is belangrijk genoeg.” Het mag duidelijk zijn dat de positie van de Geldersen op de ranglijst er na het 4-0 verlies tegen landskampioen Ajax niet beter op is geworden. NEC staat onder de rode streep, op de een na laatste plaats, vlak boven het Bredase NAC, dat volgende week zaterdag naar De Goffert komt.


Uitgangspunt voor de wedstrijd tegen Haarlem is het veroveren van tenminste één punt. Haarlem zal het spel moeten maken, en dat gebeurd ongetwijfeld. Voor ons liggen er dan kansen in de counter”, aldus Van de Meent.


In het Nijmeegse kamp ontbreken nog altijd Ron de Groot (enkel), en de geschorste Toon Willemse en Dick Mulderij. Mulderij is volgende week voor de confrontatie met NAC weer beschikbaar. Het meespelen van verdediger Peter Selbach tegen Haarlem is nog onzeker. Selbach ontbrak al tegen Ajax, en beperkte zich deze week verder tot fietsen en wat looptrainingen.


Van Geenen


Van de Meent zou op het middenveld weer John van Geenen kunnen posteren, die een goede indruk achterliet in het duel met Ajax. Achterin kunnen de namen Percey Guerin en Piet Hubers weer opduiken, mocht Slebach nog niet fit zijn. Voor de middenlinie kan Van de Meent natuurlijk ook nog altijd terugvallen op Paul Mijers, die tegen Ajax inviel voor Helsper, en John Vievermans, die tegen Wageningen en Ajax genoegen moest nemen met een plaats op de reservebank.

Haarlem – NEC begint zaterdagavond om 19:30 uur.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.