Amateurs machteloos tegen NEC

In een gezapige partij voetbal won NEC gisteravond op het terrein van Noviomagum aan de Rivierstraat met 1-5 van een Nijmeegs amateurteam dat niet bij machte was het NEC-spel dat zich aan de temperatuur had aangepast, te ontregelen.

Vooral de eerste helft van deze wedstrijd, die gespeeld werd als voorbereiding op het 70-jarig jubileum van Noviomagum in november a.s. was slaapverwekkend. NEC nam hierin een 0-3 voorsprong via treffers waarbij keeper Verwaayen (SCH) geen enkele kijk op had.

Na de rust was de SCH-keeper veel beter in vorm en dat het maar bij twee treffers bleef van de Goffertbewoners was mede te danken aan zijn betere timing. Dit ondanks de duidelijke verbetering ten goede van het NEC-spel door het inzetten van de amateurspeler Danny Hoekman, die in de tweede helft de plaats innam van Henk Grim. Hoekman trok zich van de profs niets aan en speelde zijn eigen spel op de linkervleugel. Hij was het ook die het beslissende hakje voor de vierde NEC-treffer gaf de beste van alle vijf.

Het amateurteam begon fris van de lever te spelen en zette meteen enkele aardige aanvallen op, uit een waarvan Robbie Fisher (Quick) de kans kreeg de score de openen. Hij schoot echter hoog over. Dat beloofde heel wat, maar toen NEC wat meer grip op het spel begon te krijgen kwamen de Nijmegenaren nog maar sporadisch over de middenlijn. Maar NEC bakte er voor de rust ook niets van. De profs lieten zich het trage spel van de tegenstander opdringen en opende pas in de 25ste minuut de score door Albert Helsper. Via een van de keeper terugspringende bal. Vijf minuten later ondernam Henk Grim een solo door de amateurverdediging heen en ook op zijn schuiver had Verwaayen het nakijken.

Evenals in de 35ste minuut toen Albert Helsper voor 0-3 zorgde. De verdediging van de Nijmegenaren zat er nu wel helemaal naast, want Helsper kon in alle rust de bal die van zijn voet sprong weer onder controle brengen en raak schieten.

Gezapig

In de tweede helft zette het gezapige spel zich aanvankelijk voort. Er zat geen vaart in en het afspelen van de bal duurde veel te lang. Na goed tien minuten schoot Albert Helsper tegen de paal en werden Henk Grim en Ronnie de Groot gewisseld gewisseld voor Danny Hoekman en Anton Janssen. Even later moest ook John van Geenen het veld ruimen. Voor hem kwam John Vievermans in de plaats. Het inzetten van Danny Hoekman bleek meer vaart in het spel te brengen. Hij speelde fris van de lever en gaf uitstekende voorzetten en stond aan de basis van de vierde NEC-treffer van de voet van Carlos Aalbers.

Het spel verplaatste zich ook wat meer naar de NEC helft. Nadat keeper Wim van Cuijk een inzet van Johnny Breems (Noviomagum) nog net over de rand had kunnen tikken, moest hij toch na een half uur zwichten voor de inzet van Peter Swartjes (Leones). De NEC-achterhoede lette hier nadrukkelijk niet op. De wedstrijd werd iets feller en het niet al te talrijk opgekomen publiek ging zich wat meer roeren.

Met nog een minuut of acht te spelen bepaalde Carlos Aalbers de eindstand op 1-5, via een schot dat van richting werd veranderd. Vlak voor tijd was het amateurteam nog dicht bij de tweede treffer, toen Johnny van Haarlem (Trajanus) op de lat schoot en Danny Hoekman sloot deze matige wedstrijd af met een schot tegen de paal.