Nijmegenaren veel sterker dan AZ

22 Augustus 1982


Vandaag opende NEC het seizoen 1982-1983 thuis in de Goffert tegen AZ.


AZ was zonder de geblesseerde Arntz,Jonker en Hovenkamp naar Nijmegen gekomen en begon voorzichtig aan de wedstrijd. Een viermans middenveld met daarachter vijf verdedigend ingestelde spelers. Maar na 12 minuten moest AZ alweer van tactisch plan veranderen.


Door een fout van de Deen Eigenbrod(die onder een dieptepass van Visser doorliep) verscheen Frans Janssen oog in oog met keeper Hans De Koning, die tikte de groesbeker op zijn enkels en arbiter Van De Laar wees naar de stip.


Wim Van Zinnen stond alweer met de bal bij de stip en schoot de 1-0 binnen.


De snelle voorsprong van de Nijmegenaren bracht ze niet in paniek zoals voorgaande jaren, de verdediging met Visser & Selbach stond als een huis.


Maar even later blesseerd Selbach zich en mag nieuweling Wijnberg zijn debuut maken in de Goffert.


Vlak voor het einde van de 1e helft is er dan nog een ander dieptepunt te noteren, nadat Paul Meijers een voorzet probeerde te verzilveren werd hij dermate lelijk geraakt dat hij per brancard het veld moest verlaten.
Ook in de 2e helft maakten de Alkmaarders geen beste indruk maar dat was ook de verdienste van de hard werkende Nijmeegse ploeg.


Ook de toeschouwers gingen hier in mee en al snel klonk ?NEC hup,hup,hup? van de tribunes en dit was nou net de extra stimulans die de spelers nog nodig hadden.


Trainer Eykenbroek(AZ) zag de bui al hangen en probeerde nog met wat wissels de Nijmeegse stormloop tegen te gaan.


Maar het was AZ dat 10 minuten voor tijd nog bijna op gelijke hoogte kwam.


NEC trok achterin de buitenspelval open maar De Groot miste de hoge bal en Eigenbrod mocht op Schellekens af.


Visser trok aan de noodrem en kreeg geel, eerder was het Wanders die al geel had ontvangen bij het te lang wachten bij het nemen van een vrije trap.Vlak voor tijd is het NEC dat alsnog de genade klap uitdeelt aan AZ.


Weijsters loopt achterin te treuzelen met het wegwerken van de bal en uiteindelijk neemt de goed storende Frans Janssen de bal in ontvangst en speelt slim door naar Henk Grim die vlak voor het einde van zijn debuut ook zijn 1e treffer mee pikt.


Het spandoek met ?HUGO? (doelend op Hugo Hoogenkamp) werd door de AZ-supporters van het hek gehaald en langzaam druipen ze af.
Nadat hij net voor de rust van NEC-AZ per brancard het veld had verlaten was Doktor Honig zsm ter plekke om Meijers te onderzoeken.

Honig constateerde een afgescheurde buitenmeniscus.


Meijers zou de dag erna gelijk geopereerd worden, maar het ziet er na uit dat Vd Meent zeker 3 maanden niet over zijn buitenspeler kan beschikken.


Ook Peter Selbach heeft weer last van zijn oude knieblessure en ook hij zal maanden uitgeschakeld zijn, en dus zullen Wijnberg & Wanders tegen Willem II beginnen.


En wellicht zal voor nieuweling Anton Janssen een plaatsje op de bank vrij komen.NEC niet op TV


Degenen die gisteravond verwachtingsvol voor de buis zaten om tijdens Studio Sport de verrichtingen van NEC te bekijken kwamen bedrogen uit.


Studio Sport had wel toegezegd aanwezig te zullen zijn in Nijmegen maar toch lieten ze Zaterdag op het allerlaatste moment verstek gaan.


Oorzaak was de strook reclame boven de Hazenkamptribune dat mocht dus niet volgens de NOS en eigenlijk zou NEC die strook dus weg moeten halen maar dat hoeft ook weer niet omdat deze week de richtlijnen voor reclame worden aangepast.

NEC-AZ (1-0) 2-0
12. Van Zinnen (pen) 1-0
88. Grim 2-0

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.