NEC de kluts kwijt

“We zullen voetballen naar de mogelijkheden die we hebben. Verder zien we wel? aldus Jan Brouwer de kersverse trainer van Willem II vlak voor het duel met NEC.


Die mogelijkheden bleken na 90 minuten meer dan genoeg om NEC met een 4-0 pak slaag terug naar Nijmegen te sturen. Voor NEC een zeer gevoelig verlies want een paar dagen geleden had AZ’67 geen kans gehad.


Assistent Beerendonk had de spelers nog zo gewaarschuwd dat ze er niet te makkelijk over moesten denken na de winst op AZ en dat ze de rechtervleugel met Gozems in de gaten moesten houden. Maar na 3 minuten waren de spelers alle waarschuwingen alweer vergeten.


Nelemans bracht de bal het strafschopgebied in waar Gozems zijn directe tegenstander Wijnberg te snel af was en daarna was Schellekens ook kansloos op de kopbal van Gozems. NEC was vooral de 1e helft veel te lief voor Willem II maar de Tilburgers kregen ook hulp van arbiter Gans.


Als in de 20e minuut Gans de bal op de stip legt na een luchtduel tussen Wijnberg en Hoyer kan al niemand in het stadion het geloven. Nelemans knalt de penalty maar net achter Schellekens binnen en het is 2-0. Maar Gans gaat verder om zijn thuisfluiter-gehalte omhoog te halen. Want al 3 minuten staat Gozems zeker een meter buitenspel maar hij mag zo doorlopen op Schellekens om de 3-0 binnen te schuiven.”
Piet Wijnberg
De spelers van NEC pikken dit niet en het wordt wat agressiever op het veld. Wijnberg ontvangt geel omdat hij Gozems onderuit haalde maar daarna probeerde NEC weer een beetje aan te vallen en zowaar kregen ze nog wat kansen via Jansen & Vievermans maar in de stand kwam geen verandering 3-0.In de 2e helft bleek dat de Tilburgers alles hadden gegeven in de 1e helft. Willem II zat stuk en NEC oefende meer en meer druk uit op de goal van Ververk. Even later doet arbiter Gans wat terug voor NEC en geeft de Nijmegenaren een stafschop als Grim onderuit wordt gehaald in het stafschopgebied. Maar Van Zinnen mist de strafschop door recht op keeper Verkerk te schieten.


Daarna verschenen Vievermans & Jansen nog een paar keer vrij voor Verkerk maar die verkeerde in een bloedvorm en hij hield zijn doel schoon. Juist aan de andere kant valt er dan toch nog een doelpunt. Wederom staat een Tilburger buitenspel(Van De Ven deze keer) en weer mocht er verder gespeeld worden. Van De Ven legt de bal panklaar voor Huybregts en die maakt er 4-0 van.En daar bleef het voor de Nijmegenaren gelukkig bij.


Al vrij vroeg in de wedstrijd bij Willem II-NEC kreeg een meegereisde Nijmeegse supporter onder in de catacomben, bij de toiletten van het stadion een hartaanval. De man overleed ter plaatse. Nog geen tien minuten later was er opnieuw enige ophef, toen een supporter van Willem II op de staantribune eveneens een hartaanval kreeg. De man is daarna in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.NEC zonder shirtreclame


De enige die Woensdagavond trouw bleef aan de sponsor was Harry Schellekens. Bij de rest van de spelers betrof het geen onwil, maar pure overmacht. NEC moest de reserveshirts uit de koffer halen en de reclame hierop ontbrak echter nog en dus speelde tien man in de neutrale gele shirts en liep alleen Schellekens rond met shirtreclame.


Reclame overigens waar de sponsor Daisy nog niet helemaal gelukkig mee is. De letters zouden te klein zijn.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.