Halve Finale Beker Special: AZ-uit (deel 3)

Nog één nachtje slapen en dan staat de Halve Finale van de KNVB Beker op het programma. Het uitvak was uiteraard weer binnen no-time uitverkocht waardoor we met 400 man naar Leeuwarden gaan.

Ook op onze redactie begint de spanning al aardig op te lopen en beginnen de beker kriebels op gang te komen.  De afgelopen dagen hebben we al oude krantenberichten en videobeelden met jullie gedeeld van de legendarische halve finales tegen Haarlem en Ajax. Deze keer nemen we jullie mee naar het jaar 2000 waar we in de Alkmaarderhout na pingels van AZ wisten te winnen.

De veursittert van DTH was er uiteraard ook weer bij!

In het seizoen 1999-2000 begon NEC de beker in een poule met Be Quick’28, VVOG en HSC’21. Met drie overwinningen op rij eindigde NEC dan ook als eerste in de poule. Vervolgens werd er gewonnen van Spakenburg, Heerenveen, Excelsior en Dordrecht ’90 waardoor halve finale tegen AZ werd veiliggesteld. Op 11 april 2000 gingen we dan ook vol goede moed en met een ramvol uitvak naar Alkmaar voor de halve finale tegen AZ. In de 60e minuut kwam NEC op voorsprong door een doelpunt van Jack de Gier. Een kwartier voor tijd kwam AZ op gelijke hoogte door een doelpunt van Kenneth Perez. In de verlenging gebeurde er niet zo veel waardoor er strafschoppen werden genomen. De pingels werden genomen aan de kant van het uitvak waarbij Dries Boussatta en zijn moeder hartstochtelijk werden toegezongen vanuit het uitvak. Fijn detail is dan ook dat Boussatta (gepakt door Bassie) en Fertout (over) hun strafschop mistte. Uiteindelijk mocht Danny Hesp (weggestuurd bij AZ jaren geleden) de beslissende penalty nemen en was een finaleplaats een feit!

De beelden zijn helaas niet in 4K kwaliteit maar geniet er toch maar van! 😉

Voor de supporters die morgen naar Leeuwarden reizen: tot morgenmiddag bij De Goffert! Voor de thuisblijvers: veel succes met de zenuwen voor de tv en hopelijk gaan we op 21 april met zijn allen naar De Kuip. Hup NEC!

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.