De weken van…..weg

De eerste weken na een voetbalseizoen zijn maar lastig door te komen. Het ritme van wedstrijden bezoeken is verdwenen en voetbal als excuus om onder familie uitjes en bezoekjes aan je schoonouders uit te komen tellen even niet meer. En als je dan een bekende medesupporter tegen komt en even bij gaat praten, dan hoor je deze eerste weken alleen maar één woord: weg!

Sanches is al weg, Ross is weg, Chery is weg, Sow moet weg, Baas is weg, Jasper is bijna weg, Verdonk wil weg, Dost zal misschien wel weg blijven en van Sano, Proper, Van Rooij en Sandler moeten we nog maar even afwachten of ze niet toevallig ook weg gaan. En oh ja, Roefs wil weg als hij geen kans krijgt.

Ook naast het veld gaat alles weg. De stoeltjes in de Goffert zijn weg, het gras op de velden is weg en ook de video-updates van Wilco zijn weg. De trainingsshirtjes van Robey in de fanshop zijn bijna weg, alle beschikbare seizoenkaarten zijn al weg, zelfs de gewone harde plastic seizoenkaart is bijna weg. De twee al bekend gemaakte oefenpotjes zijn ver weg, de traditionele eerste oefenpot tegen de NEC amateurs is definitief weg. De open dag is weg, want die heet nu opeens fandag en gratis jeugdwedstrijden bekijken kan ook niet meer. De derby is in ieder geval komend seizoen, maar hopelijk voor altijd weg.

En ja de ene weg is de andere weg niet. Als de derby voorgoed weg gaat dan zul je mij niet horen nuilen, maar de meeste weggetjes zijn toch wel lastig. Ieder jaar hoop je weer dat er oprechte clubliefde bestaat, maar zo werd toch al snel duidelijk dat bijvoorbeeld een Chery gewoon een clubhoppende broodvoetballer is.  En hij is niet de enige. Het is duidelijk dat meer spelers opeens ook ambities blijken te hebben om verder te kijken, getuige hun opmerkingen in de media. Weggepest worden is een vorm van weg die misschien bij Cillessen past. Jammer als Jasper echt naar Spanje zou vluchten om van het gezeik van kwalletjes als Sneijder en Van de Vaart en heel meehobbelend Nederland af te zijn. Ik hoop tegen beter weten in dat hij gewoon blijft en daarmee een dikke middelvinger laat zien aan de zeikerds. Maar in de weken van weg is het moeilijk om daar op te hopen.

Ik zou het ook fijn vinden als we snel horen dat spelers OP weg zijn naar Nijmegen, want onze uitgedunde selectie kan wel wat versterkingen gebruiken. Hopelijk zijn dus de ambities en Europese doelstellingen van de club nog niet weg.

Nog een paar weken en dan begint de voorbereiding weer. Lekker in het zonnetje langs amateurvelden staan en jeugdspelers bekijken. Jeugdspelers die daarna weer op de bank komen of verhuurd worden, omdat Marcel weer wat geld beschikbaar heeft gesteld. En pas als we een maand bezig zijn en we de eerste twee potjes in de eredivisie verloren hebben krijgt onze selectie weer enige vorm en loop je in het begin achter de feiten aan. Ach, dat ging afgelopen seizoen ook goed, dus hopelijk ook nu weer. En ja ik blijf hoop houden dat Proper, van Rooij, Nuytinck en ja ook Cillessen gewoon lekker lang bij tekenen en heel lang blijven. Gewoon omdat ze nooit weg willen bij deze mooie club. Echte clubliefde. Dromen mag. Teleurgesteld weglopen of wegkijken en daarna wegkwijnen kan altijd nog! HUP NEC!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.