De dag van…de finale

Goeoeoeoeoeiemorguh Nijmeguh! Goed geslapen?

Zo, trapten we drie jaar geleden de dag af van de finale van de play offs tegen NAC, ook een zondag. En ook toen begon de wedstrijd om 18.00 uur en werd het een lange dag.

Maar hoe anders is het toch ook vandaag. Het was corona toen, in 2021. Dus bijna geen publiek bij de thuiswedstrijden en helemaal geen uitpubliek. Van een uittocht naar Breda was geen sprake. Door de promotie werd het gelukkig toch nog een groot feest.

Ook het belang van de wedstrijd is anders. Toen stond de toekomst van NEC op het spel. Nu niet, dit is vooral de kans op een ongekend sportief hoogtepunt.

Foto: Rob Koppers

We hebben weer een lange dag voor ons, een dag van wachten en van lange bus- en autoritten. Want vandaag gaan we wel, massaal, onze club achterna. Zoals we het hele seizoen al doen. Het zindert in Nijmegen, het zindert straks in De Kuip, we weten dat het mogelijk is. Het stadion zal van ons zijn. Dit is onze wedstrijd.

De druk ligt bij ons, niet bij Feyenoord. Het is een misvatting te denken dat het andersom is. Dit is onze wedstrijd.

Wij willen dit, met heel ons wezen, dit is onze kans. Eeuwige roem voor spelers en trainers, blijvende herinneringen voor de rest. Dit is onze wedstrijd.

Hou de zenuwen in bedwang, vier feest en geniet. De Trouwe Honden wenst iedereen met een rood-groen-zwart hart een onvergetelijke dag toe.

Tot later en HUP NEC!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.