Zo zagen wij het: sc Heerenveen – NEC

Wij rekenen onszelf niet tot de structurele nuilerds. Nuilen om het nuilen, nee, saai. De klachten die hierna volgen over het vertoonde spel tegen Heerenveen zijn dus volkomen terecht en niet overdreven.

Mede-supporters, het spel van NEC was, gemiddeld over de hele wedstrijd, hemeltergend. Gemiddeld? Ja, want sommige delen waren nog slechter dan hemeltergend, geen idee hoe je dat noemt. En sommige delen waren voldoende om gemiddeld net op ‘hemeltergend’ uit te komen.

Er zat geen energie en samenhang in het elftal. Er vielen gaten van hier tot Tokio, verdedigers werden links-rechts-troelala aan alle kanten voorbijgelopen. Simpele bal-aannames mislukten, voorzetten vlogen alle kanten op, behalve de goede. We werden de eerste twintig minuten volledig overlopen door, godbetert, Heerenveen. Heerenveen, een elftal dat zo middelmatig is, dat het zelfs voor de aftrap al pijn doet aan de ogen.

En dan is men na afloop blij met een puntje en hadden de countermogelijkheden beter uitgespeeld moeten worden. Hoezo!! Countermogelijkheden?? Waarom spelen wij op de counter tegen, godbetert, Heerenveen?

Foto: Bleum

Tactiek
NEC begon met hetzelfde elftal als vorige week. Logisch, want qua basismateriaal zit er niks beters op de bank. Dat kan in de loop van het seizoen nog veranderen als jongens als Tavsan, Olden Larsen, Sano, Osawa, Pereira (pas na de winterstop), gaan schitteren.

Maar, al komen er nog wat spelers bij die er wat van kunnen, dat betekent nog niet dat er dan wel een goed voetballend elftal staat. Want wat zien we van alle intenties omtrent het beoogde spel nou eigenlijk terug op het veld? Een keer een goed kwartier tegen FC Utrecht, een goede helft tegen Vitesse. Dat was het. Tegen RKC? Nee, toen werden we gewoon overklast, een geflatteerde overwinning.

Dus, tactiek? Ja, die zal er best zijn, maar wat heb je eraan als er toch niks van terecht komt.

Uitslag
Het werd dus 1-1. Heerenveen mocht zeker de meeste aanspraak maken op de overwinning, maar qua echte goede kansen bakten ze er niet eens zoveel meer van dan NEC. Dost maakte vlak voor rust de gelijkmaker.

Publiek
Voor zo’n slechte wedstrijd was de sfeer nog best goed en ja, er waren weer een heleboel NEC-helden helemaal naar Heerenveen gereisd.

Scheids (en VAR)
Poeh, scheidsrechter Nagtegaal, er waren een paar situaties in de zestien waar je een penalty voor had kunnen geven. Voor NEC en voor Heerenveen. Maar de VAR vond het ook niks, dus dan houdt het op hè.

Hoogtepunten
Vervelend onderdeel van het verslag dit jaar, maar gelukkig, er zijn altijd hoogtepuntjes te vinden (een belangrijke levensles). We noemen natuurlijk Sandler, zonder hem hadden we deze wedstrijd zeker verloren. Hij gaf de briljante pass waaruit de 1-1 viel. Ook Roefs deed het goed.

Dieptepunten
Dat eerste half uur was wel de limit hoor. Maar dat dit elftal als los zand aan elkaar hangt is op zichzelf een dieptepunt.

Inzet
Geen idee eigenlijk. Wij gaan er eigenlijk altijd wel vanuit dat de spelers graag willen. Maar in het spel van NEC zit vaak weinig beweging, er wordt gespeeld vanuit stilstand, tegenstanders worden zelden afgejaagd, grote delen van wedstrijden lopen ze alleen maar achter de tegenstander aan. Dus, we hebben niet direct twijfel aan de motivatie van iedereen, maar het oogt allemaal weinig energiek. Vraag is dan weer: zijn ze wel fit?

Conclusie
We komen maar niet vooruit. Het samenspel, de samenhang, waarop traint dit team nou eigenlijk? Wat is de bedoeling? Waarom zien we geen vooruitgang? Maak een duidelijk plan, train erop en voer het verdorie gewoon eens een keer uit.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.