Zo zagen wij het…. NEC-Utrecht

NEC de kampioen van de gelijke spelen, kreeg er vandaag weer een puntje bij. Een puntje dat voor NEC voelde als een nederlaag en voor Utrecht als een gewonnen punt. NEC had ook de meeste aanspraak op drie punten, maar persoonlijke fouten en dekkingsfouten zorgden voor een onnodige puntendeling.

Ín de eerste helft begon NEC niet scherp. Een hoop onnodig balverlies en Utrecht leek net iets beter, zonder gevaarlijk te worden. Maar in de loop van de eerste helft kantelde dat en werd NEC beter. Een enorme kans voor Mattson ging er nog niet in, maar een even later zette Tannane (die vandaag briljante passes afwisselde met soms knullig balverlies) met een mooie steekpass Dimata vrij voor de Utrechtse doelman Barkas. De afronding van Dimata, die inmiddels meer goals heeft gescoord dan clubtopscorer Okita vorig jaar, was ook heel erg goed.

Na rust begon NEC weer fel en goed doorzetten van Tannane en een niet zelfzuchtige Mattson zorgde ervoor dat NEC verdiend op 2-0 kwam. En net op het moment dat je denkt nu even die wedstrijd uitspelen kwam Utrecht eigenlijk uit het niets op 2-2. daaraan ging slecht staan van de NEC verdediging en een keer zwak uitverdedigen van Matsson aan vooraf.  Even leek het erop dat NEC misschien nog zou verliezen, maar NEC herpakte zich en kon nog een paar keer gevaarlijk worden. De 100% kans van Tavsan had er wel in gemogen.

   Dimata scoort!

 Foto: Rob Koppers

Tactiek

NEC speelde vertrouwd in een 4-3-3, maar door de afwezigheid van Schone kreeg Bruijn een kans. Hij deed dat helemaal niet verkeerd trouwens. Jammer was wel dat Meijer de geblesseerde Sandler net iets te lang liet staan en dat hij Musaba en Cissoko wel erg laat in bracht.

 

Uitslag

Gelijkspel nummer 13 konden we vandaag bijschrijven. Saai konden we dit gelijkspel niet noemen, teleurstellend wel.

 

Scheids

Oostrom denkt waarschijnlijk zelf dat hij prima gefloten heeft, maar wat een amateur was dit zeg. Utrecht kon onbestraft kleine irritante overtredingen blijven maken. Hij ging in de fout na het geven van voordeel op een overtreding van Dimata. Prima was nog dat hij voordeel gaf, maar door niet meteen een blessurebehandeling te doen nadat de kans van Matsson voorbij was, greep het irritante en bij vlagen onsportief spelende Utrecht de kans om door te spelen. Dat zorgde ervoor dat de vlam in de pan kwam en zorgde ook dat NEC later in de wedstrijd ook de bal niet terug speelde in een vergelijkbare situatie. Door niet te fluiten en de blessure te laten behandelen kreeg hij het dus moeilijker. Daarnaast had Marquez misschien, maar Tavsan voor zijn schwalbe zeker, een gele kaart kunnen of moeten hebben. Ook een aantal overtredingen op Dimata en Tannane ontgingen hem. Kortom,  hij zag een hoop niet.

   Oostrom had het soms lastig deze wedstrijd, eigen schuld!

Foto: Rob Koppers

Publiek

Die 12.15 uur wedstrijden zijn lastig voor de sfeer. Zelfs in vak 080 was het een beetje tam. Op het einde werd iedereen wel wakker. En vergeleken met 3 jaar geleden was het zeker niet slecht, maar we hebben tegenwoordig andere standaarden.

 

Hoogtepunten

Beide goals van NEC waren eigenlijk super en puur door de aanval en passes een hoogtepunt. Maar het spel van Lionel Proper is ook een groot hoogtepunt. Balvast, foutloos, diepgang en dan vergeet ik nog veel. Stond misschien in de schaduw van Lasse en Oussama maar is nu minimaal gelijkwaardig en ik denk zelfs al ontstegen. Wat een fenomeen!

 

Dieptepunten

-In een paar minuten een zekere voorsprong uit handen geven en het 13e gelijkspel bijschrijven is natuurlijk het dieptepunt van deze wedstrijd.
-Het was niet hard, maar een aantal mensen vinden het nog steeds nodig om eigen spelers uit te fluiten. Tavsan was niet sterk, ongelukkig ook in de 1 op 1 met zijn afronding en misschien moet Musaba inderdaad eens keer de kans krijgen op zijn plek, maar kap aub met dat gefluit.
-Wesley Sneijder zat op de tribune in  de Goffert

 

Inzet

NEC werkte vandaag weer hard, maar ze missen in sommige momenten dan wel net weer die mentale scherpte bij de tegengoals.

 

Conclusie

Een klein katertje, omdat je deze wedstrijd eigenlijk gewoon had moeten winnen. Utrecht kwam voor een punt en die kregen ze ook. NEC verdiende meer, maar vergat vooral zichzelf te belonen. Volgende week tegen RKC maar proberen om op die magische 34 punten te komen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.