Zo zagen wij het (een beetje): GVVV – NEC (beker)

Nat, vies, ijskoud en slecht, dat waren de omstandigheden in Veenendaal deze avond. GVVV is een typische amateurclub. Het uitvak was een glibberig begrasd talud, de catering een friettent, het veld ku(ns)t, de pisbakken stonken naar veelvuldig gebruik en de lichtmasten wisten er met moeite wat lux’en uit te persen. Toch zat de sfeer er prima in. Zeker ook omdat NEC vanaf de aftrap vol uit de slof schoot en er geen twijfel over liet hoe de avond zou verlopen. Maar goed, dat komt dadelijk wel. Eerst even de opstelling en de verplichte opmerking dat Leroy George uiteraard bij GVVV rondloopt. Leeee-roooyyyy!!!

Mooi doekje!

 

Tactiek

NEC trad vanavond aan met Roefs in het doel, Van Wermeskerken op links, Verdonk en Ross centraal en Van Rooij op rechts. Op het middenveld zagen we Proper achter Rober Gonzalez en Mattsson, terwijl voorin Koki Ogawa geflankeerd werd door Sano en Tavsan. Een geinige opstelling dus met een mix van gretige bankzitters en frisse basisklanten, die er duidelijk allemaal zin in hadden vanavond. Het regende namelijk niet alleen water uit de hemel, maar ook doelpunten achter de arme GVVV-goalie. Binnen drie minuten was het al raak via Rober Gonzalez. In de elfde minuut werd een vrije trap van Tavsan gesmoord in de muur, maar Proper pikte de afvallende bal op en scoorde de 0-2. Kort voor het eerste half uur maakte opnieuw Rober er ook 0-3 van. GVVV had hier en daar wel een klein kansje, doordat NEC volop naar voren stormde, maar Roefs redde op een inzet en van afstand en Leroy George schoot voorlangs. NEC bleef echter met gemak de bovenliggende partij en breidde voor de rust de score zelfs nog uit naar 0-5! Tavsan scoorde de 0-4 met een geplaatst balletje uit toch een best moeilijke hoek, terwijl twee minuten voor tijd Mattsson eenvoudig van afstand de 0-5 binnen schoot. De meegreisde fans begonnen zowaar al te denken aan dubbele cijfers.

Aan GVVV-zijde bleef Leroy George in de kleedkamer achter en zag helaas dus niet het fraaie spandoek wat Legio voor hem gemaakt had. Bij NEC mocht Rober met zijn twee goals douchen en kreeg Lars Olden Larsen weer eens een kans. NEC ging gezellig door waar ze de eerste helft gestopt waren. De 0-6 werd aangetekend door Ogawa na een voorzet van Tavsan, waarna de fans aan de rand van het veld zowaar nog even Tavsan en Ogawa een knuffel konden geven. Helaas scoorde GVVV kort daarna op werkelijk schitterende wijze de 1-6, wat toch een smetje op de avond was. Even later werd het zelfs bijna nog erger, maar de inzet van GVVV kletste via de paal terug het veld in en kon door een geschrokken Roefs worden opgegrabbeld. Daarna zakte de wedstrijd volledig door de hoeven. NEC vond het blijkbaar wel best zo en haalde de voet van het gas, terwijl GVVV het nog wel probeerde maar verder niet veel meer kon uitrichten.

Daar ergens wordt er gevoetbald. Denken we. GVVV gaat in elk geval met de borst vooruit ten onder.

 

Uitslag

Of het door het inbrengen van Olden Larsen kwam of niet, feit is dat 1-6 ook de uitslag bleef. Hansen, Arts en Sönmez mochten ook nog een paar minuten meedoen.

 

Scheids

GVVV pakte wat gele kaarten, maar verder had de arbiter het redelijk makkelijk.

 

Publiek

Met zo veel goals zijn de lokale omstandigheden natuurlijk snel vergeten. Een topsfeertje was het gevolg. In de rust was er nog een prachtig spandoek voor Leroy George om zijn historische winnende goal in de glasbak te memoreren. Jammer dat Leroy op dat moment al stond te douchen.

Uitvakkie TV was ook weer van de partij via onze veurzitter.

 

Hoogtepunten

Een prima eerste helft waarin de wedstrijd professioneel beslecht werd.

 

Dieptepunten

Een saaie en grauwe tweede helft waarin NEC niet meer wilde en GVVV niet meer kon. Maar goed, wie maalt daarom.

Nat, grauw en koud. Welkom in het ‘uitvak’.

 

Inzet

Dit soort wedstrijden kunnen enorm lastig zijn, want voor NEC valt er alleen maar te verliezxen en de tegenstander is tot op het bot gemotiveerd om een stuntje te veroorzaken. NEC deed dan ook precies wat ze moesten doen, door er meteen vanaf de aftrap vol op te klappen en er geen twijfel ovedr te laten bestaan hoe de verhoudingen op het veld liggen. Vroeg scoren, uitbreiden en klaar met de rust, het ideale recept voor een dergelijke bekeravond.

Slip, glibber, blubber. Alles voor een extra half metertje hoogte.

 

Conclusie

Het is natuurlijk makkelijk praten op voorhand dat je dit soort duels plichtmatig moet winnen. Maar laten we niet vergeten dat GVVV in de 2e divisie een plaatsje boven HHC Hardenberg staat, de club die vanavond AZ het vuur zeer na aan de schenen legde en tot een verlenging dwong. En in de eerste ronde schakelde GVVV nog in eigen huis Telstar uit. NEC deed gelukkig wat het moest doen en maakte al in een vroeg stadium de wedstrijd dood, waardoor deze rustig uitgespeeld kon worden en met een goed gevoel de winterstop ingegaan kan worden. Na een weekje rust vliegen onze spelers begin januari naar het Spaanse Mijas om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. In de tussentijd is het dus even winterslaap. Alvast prettige feestdagen gewenst en hopelijk hebben we morgen een mooie bekerloting!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.