De week van…..’Danish Dynamite’ en de connectie

Afgelopen week ging mijn zoon naar de kapper en vroeg aan hem om zijn haren net zo te knippen als Mattson..

Dit jaar is het 15 jaar geleden dat Lasse Schöne op 24 jarige leeftijd tekende bij onze club. Deze maand is het exact 15 jaar geleden dat Lasse in Moskou in de 87e minuut de winnende treffer scoorde tegen Spartak Moskou en ik al juichend tegen mijn hoogzwangere vrouw riep: Lasse is toch een leuke naam voor ons ongeboren kind?

Ik vind het geweldig dat Lasse, 15 jaar later, nog steeds/weer in de Goffert te bewonderen is. En al helemaal omdat mijn zoon Lasse, die in augustus 15 wordt, de speler waarna hij vernoemd is live kan bewonderen in de Goffert.

En dan breekt er dit jaar op 24 jarige leeftijd een andere Deen door. Ik heb het natuurlijk over Magnus Mattson. We kunnen niet om deze gigant heen. 16 wedstrijden, 9 goals en 4 assists al dit seizoen. Magnus is helemaal los. En dat is niet onopgemerkt gebleven. De afgelopen weken zag ik verschillende interviews met hem voorbij komen. En het blijkt dat hij niet alleen goed kan voetballen maar ook nog eens een ontzettende leuke gast is.

Ik denk dat we met Mattson goud in onze handen hebben en ik hoop dan ook vurig dat het Carlos Aalbers lukt om het aflopende contract met hem (contract loopt af op 1 juli 2024 met optie voor 1 jaar) te verlengen. 

Dat mijn zoon nu rondloopt met hetzelfde kapsel als Mattson geeft denk ik aan dat dit een speler is met wie hij zich wil identificeren. Het interview in de laatste Goffertkreet met Mattson, wat hij met veel interesse heeft gelezen, heeft daar zeker bij geholpen. Ik denk dat dit op dit moment exemplarisch is voor de connectie tussen spelers en supporters. Ik voel dat er ‘iets’ groeit. Meer dan de laatste jaren heb ik het gevoel dat er een band begint te ontstaan tussen de spelers en de supporters. Uiteraard helpen 9 punten uit de laatste 3 wedstrijden een hoop.

Ik denk ook dat het verschrikkelijke ongeval met Bas Dost als katalysator heeft gewerkt. Het heeft denk ik, hoe naar het ook was, het teamgevoel versterkt. En dit teamgevoel zorg ervoor dat de kwaliteiten van de verschillende individuen ineens veel beter tot hun recht komen en dat het zelfvertrouwen groeit. Kijk eens naar Tavsan, een jongen van nog maar 22 jaar die een geweldige start had bij NEC en daarna in een gigantische vormdip belandde. Hij werd verguisd en al uitgefloten zodra hij het veld betrad. Ik vond dit schandalig en hoopte vurig dat hij zijn oude vorm weer terug zou vinden. Ik denk dat Tavsan ook heel graag weer belangrijk wilde zijn voor NEC maar het lukte hem niet. De laatste wedstrijden zie ik weer een glimp terug van de ‘oude’ Tavsan. 

Er gaat dit seizoen iets bijzonders gebeuren. Ik weet het zeker. Ik kan niet wachten tot de winterstop voorbij is. Ons team gaat, gesteund door ons, de supporters, voor een paar geweldige verrassingen zorgen. Let maar op.

Zondag 26 mei 2024. Een bomvolle Goffert veert op als in de 87e minuut Tavsan met een schitterende passeerbeweging zijn tegenstander het bos in stuurt. Hij stoomt op naar de achterlijn en legt de bal perfect terug op de aanstormende Mattson. Mattson neemt de bal meteen op de pantoffel en de bal spat op de kruising uiteen. Recht voor de voeten van Schöne die beheerst binnen schiet. 1-0 NEC! De Goffert ontploft. 5 minuten later het eindsignaal. NEC gaat Europa in!

Ik wens jullie allen prachtige feestdagen toe.

Oostenrijk

 

 

 

 

 

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.