Zo zagen wij het: Almere City – NEC (veur de bekert)

Na een even onverwacht als onverdiend als ongelooflijk fijn puntje in eigen huis afgelopen weekend tegen Ajax, volgde vanavond een doordeweekse bekerpot in het verre Flevoland. Almere City doet het momenteel best aardig in de KKD en heeft met Alex Pastoor en Antony Limbombe twee voor NEC bekende namen in de gelederen. Het uitvak zat lekker vol en het water kwam met bakken uit de hemel. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een leuke bekerpot. Maar met de Derby in aantocht was er natuurlijk ook de zorg dat onze spelers geen averij mogen oplopen. Het was dan ook vooraf een beetje hinken op twee gedachten: doorbekeren, maar ook de schade beperkt houden. Gelukkig voor ons deed Meijer weinig concessies aan de opstelling en stuurde hij een sterk team de wei in. Branderhorst, Marques, Cissoko en Kramer waren nieuwe gezichten ten opzichte van de wedstrijd tegen Ajax. Dit ging uiteraard ten koste van Cillessen, Dimata, Mattsson en Sandler.  Onze spelers traden vandaag overigens aan in een nieuw shirt: zwart met rood, de kleuren van Nijmegen.

Effe oppassen dat je je hoofd niet stoot achterin.

Wedstrijdverloop

NEC startte prima, want al na 5 minuten lag de 0-1 in het Almere doel. Tannane scoorde vanuit een verre vrije trap over zo’n 30 meter, waarbij de keeper van Almere er niet echt goed uitzag. Daarna lieten we de bal een beetje aan de gastheren en werd het een erg rommelig duel, waarin Bart van Rooij duidelijk moeite had met het intomen van Limbombe. Almere had ook enkele goede mogelijkheden en NEC oogde bij vlagen wankel. Toch werd het vlak voor rust toch 0-2 door Tavsan en leek de wedstrijd al vroeg gespeeld. Prima natuurlijk met het oog op dit weekend. In de tweede helft ging NEC vrolijk verder en scoorde Marques de 0-3. Tannane werd even later gewisseld, ongetwijfeld met het oog op de Derby.

 

Uitslag

Het werd zelfs nog 0-4 door Musaba op aangeven van Souf. Wat een luxe op een doordeweekse avond! Professioneel uitgebald, dat is toch wel een ongekende weelde voor ons NEC.

Er was niet alleen vuurwerk op het veld. Rood en groen? Een verdwaalde NEC supporter in Almere?

 

Publiek

De sfeer in het uitvak zat er lekker in, zoals eigenlijk altijd wel dezer dagen. Het tribunedak was nogal laag en de wedstrijd moest bekeken worden door smalle tralies, maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Hoogtepunten

Vier goals en geen tegengoals, meer dan prima natuurlijk. Uiteraard is Almere City een treetje lager, maar het is wel een ploeg die momenteel in goeden doen is, dus het is toch echt wel een klinkend resultaat voor ons.

 

Dieptepunten

Ondanks de overtuigende cijfers was het allemaal niet echt makkelijk voor NEC, zeker in de eerste helft niet. Het voetbal was erg rommelig en NEC kwam een paar keer goed weg. Maar een kniesoor die daar momenteel om maalt.

Branderhorst keepte prima vanavond.

 

Tactiek

Meijer’s ploeg zal vanavond aardig wat zelfvertrouwen getankt hebben. Tannane was de motor op het middenveld en mocht in de tweede helft al vroeg gaan rusten om zo zondag fris en fruitig aan de aftrap te kunnen verschijnen. Ook Schöne kreeg een kwartier voor tijd rust, terwijl Musaba een half uur vol maakte als vervanger van Tavsan.

 

Inzet

Altijd prima.

 

Conclusie

Je kunt je eigenlijk geen betere voorbereiding wensen op de Derby van zondag. Een afgetekende zege, geen blessures of kaarten, en je bepalende spelers hebben het rustig aan kunnen doen. Helemaal prima dus. De arneppers zullen gewaarschuwd zijn. Niet dat het veel uimaakt; dit jaar pakken we ze!

We zijn weer een ronde verder. De kortste weg naar Europa!
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.