Zo zagen wij het: FC Utrecht – NEC

Een vol uitvak in de Galgenwaard, je verzint het niet. Waar de resultaten op het veld tot dusverre nog wat tegenvallen, daar heeft NEC niks te klagen over de ondersteuning vanaf de tribunes. Die ondersteuning was vanavond ook wel hard nodig in Utrecht, want NEC had aardig wat personele problemen. Kramer ontbrak achterin waardoor Verdonk wederom naast Marquez in de basis verscheen (waar is die Sandler…?). Op het middenveld was er een flinke aderlating, want Oussama Tannane ontbrak nog altijd. Zijn plek werd ingenomen door Duelund. Daardoor kwam er een plekje vrij op de linkervleugel waar Mattsson zijn rentree maakte. De Domstedelingen op hun beurt kenden een moeilijke seizoenstart maar wonnen hun laatste twee duels, waarbij de winst tegen de arneppers natuurlijk de leukste was. Desondanks zijn de Utrechters nog niet helemaal in goeden doen en dus mocht NEC hopen op een resultaat.

Schitterend! Dat dit kan bij NEC. Met dank aan de anonieme fotodonor.

Tactiek

NEC zette vanaf de aftrap hoog druk en liet Utrecht niet in het spel komen. Schöne en Proper opereerden goed tussen de linies en onze ploeg speelde geconcentreerd. NEC was in de eerste helft dan ook ietwat verrassend de bovenliggende partij. Utrecht zette daar weinig tegenover, al kregen ze nog wel een dot van een kans uit een scrimmage voor de doelmond van Jasper. NEC ondertussen zag een fraaie aanval via Duelund en Tavsan uiteindelijk in de persoon van Mattsson stranden op de keeper. In de tweede helft deed Utrecht wat tactische omzettingen en kwam het een stuk beter voor de dag. Een magistrale redding van Cillessen op een uitbraak van Douvikas hield NEC vroeg in het tweede bedrijf in de wedstrijd. Utrecht zette in de tweede helft flink aan en NEC had er eigenlijk geen antwoord op.

 

Uitslag

Ondanks de kentering in de wedstrijd bleef het duel steken op 0-0. Cillessen hield NEC meermaals in de wedstrijd. En weer een gelijkspelletje dus.

De spelers bedanken de meegereisde fans.

 

Scheids

Nagtegaal floot een prima duel en liet veel toe. Daardoor was het vooral in de tweede helft bij vlagen een heerlijke wedstrijd. Bij NEC kreeg Schöne een gele kaart voor mekkeren op de arbitrage. Het was een beetje zo’n wedstrijd: veel frustratie, veel kansjes, geen goals.

 

Hoogtepunten

Jasper Cillessen gaf vandaag een goudgekleurd visitekaartje af voor Oranje. Wat is deze man goed. Branderhorst was een prima keep voor NEC, zonder twijfel, maar Cillessen is toch echt wel een trapje hoger. Ook het veldspel van NEC was vooral in het eerste bedrijf bij vlagen meer dan prima. Verdonk mag ook een vermelding krijgen hier, want net als vorige week vulde hij de plek centraal achterin meer dan prima in. En een vol uitvak is natuurlijk ook waanzinnig mooi.

 

Dieptepunten

NEC weet weer haar kansen niet te verzilveren. Het begint nu echt zorgelijke proporties aan te nemen. Je kunt nog zo leuk voetballen, als je niet scoort dan wordt het niks. Dimata deed zo nu en dan wel wat aardige dingen maar was toch grotendeels onzichtbaar en oogde erg flets. Heeft Ted ons een zoveelste kat in de zak bezorgd?

 

Publiek

Wat een weelde voor de club. Ons uitvak verdient niets dan complimenten. Daar lag het zeker niet aan. Geen enkele club kan zich een betere steun wensen in een uitduel. Een dikke vette pluim.

Toren boven toren.

 

Inzet

De ploeg knokte wel en toonde zich tot de laatste seconde strijdbaar. Alleen deden we onszelf wederom geen goede dienst door de kansen die we creëerden vooral in de eerste helft opnieuw niet af te maken. Tavsan werkte hard en kwam er een paar keer goed doorheen, maar zijn voorzetten gingen allemaal hoog over het strafschopgebied. Mattsson had twee grote kansen en is een lichtpuntje in donkere dagen in de voorhoede. Duelund viel ook centraal achter de spits wat tegen en zal ongetwijfeld gaan banken zodra Tannane terugkeert. Dat gezegd hebbende zag het veldspel van NEC er bij afwezigheid van Tannane wel een stuk verzorgder uit.

 

Conclusie

Het is om doodziek van te worden. Je krijgt vandaag zeker in de eerste helft echt enkele prima kansen om de winst te pakken. Maar de bal gaat er gewoon niet in. We missen een killer voorin. Dimata is dat tot dusverre zeker niet. Marques die er vijf minuten voor tijd in kwam is al helemaal ongeschikt, ondanks zijn doelpunt vorige week. De beste man mist simpelweg de handelingssnelheid die vereist is op dit niveau. Dit NEC verliest moeilijk, maar wint nog moeilijker. De ploeg verdient zeker een pluim voor hoe ze het slotoffensief van Utrecht indamden. Maar als we op deze voet doorgaan dan zijn gelijke spelletjes echt het hoogst haalbare. Meijer heeft helemaal niks op de bank om iets te forceren, wat het inbrengen van Sanniez en Baldursson ook wel aantoont. Dat gezegd hebbende: een punt uit bij Utrecht is natuurlijk altijd een goed resultaat. Alleen word je gewoon helemaal ziek van het gebrek aan scorend vermogen. Zeker als je ziet hoe goed deze ploeg kan voetballen als het lekker loopt. Dan missen we echt een unieke kans op een stuntseizoen. En dat blijft eeuwig zonde.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.