De week van……Het vertrek van Ted.

Goed….dit heb ik niet zien aankomen.

Ik was gisteren een stukje aan het schrijven voor deze site, toen ik via verschillende kanalen te horen kreeg dat Ted, onze TD, er mee stopt.
Verbaasd sleepte ik de tekst die ik geschreven had in de prullenbak.

Ik heb het artikel op de website van NEC waarin Ted uitleg geeft echt een aantal keer moeten lezen.
Ik snap er echt helemaal niets van. Ik vind het eerlijk gezegd een lul verhaal.

Hij geeft aan dat “alle gestelde doelen zijn bereikt”.
Toen hij in februari 2021 werd aangesteld als nieuwe TD was het hoofddoel dat NEC weer zou promoveren naar de eredivisie. Dit lukte al een aantal maanden later. Deze promotie hebben we te danken aan het bizarre play off systeem en niet aan Ted.

Het andere belangrijke doel was “dat de hele organisatie op eredivisie niveau gebracht zou worden”. Waarna hij benoemt dat er nieuwe kleedkamers, een nieuwe gym en nieuwe velden aangelegd moesten worden. Nou er is geen geniale ingeving van een TD nodig om dit te bedenken, lijkt me. Dit wist iedereen al en de portemonnee van Boekhoorn zorgde voor de rest.

Hij geeft aan dat er “elan in de club is gekomen, een nieuw geloof, een positieve dynamiek. Na jaren in de duisternis te hebben doorgebracht, schijnt weer een mooi licht op de club”. Ik pink een traantje weg. Bedankt Ted, redder van onze club. Waar waren we geweest zonder jou.

Het elan, het geloof en de positieve dynamiek hebben we te danken aan van Schaik die zich onvermoeibaar bleef en blijft inzetten voor onze mooie club, aan de onverwachte promotie en vooral aan Boekhoorn, onze positiviteit goeroe, die één van ons is en die oprecht enthousiasme uitstraalt.

Volgens mij werd Ted vooral als TD aangesteld omdat hij in het verleden successen had met het aantrekken van spelers. Ik vind dat hij dit niet heeft waargemaakt bij NEC. Eind april, 13 maanden na zijn aanstelling, diende hij al zijn ontslag in. Waren de gestelde doelen toen al bereikt? Of had hij net een lastig functioneringsgesprek gehad met Boekhoorn omdat Bony voor de tweede keer geblesseerd raakte?

Marquez, Kramer en Tannane zijn prima aankopen geweest. Maar dat is het dan ook wel. Niks verlengd, niks verkocht en straks loopt alles gratis de deur uit.

We wachten al jaren op een scorende spits. Ook dat is Ted niet gelukt.

Ted geeft aan dat hij “omdat hij al zo lang in het vak zit ervoor past om op de winkel te passen”. Hou toch op. Je zit krap 20 jaar in het vak. Je bent gewoon een journalist die op zijn 50ste ineens een kans kreeg om in het voetbal aan de slag te gaan. Waarschijnlijk een droom die uitkwam voor je. Handig dat je als journalist al je contacten had in de voetballerij en vriendjes was met Karel Aalbers. (Die gretig gebruik maakte van jouw bankrekening voor zijn dubieuze praktijken).

Ik heb sterk het gevoel dat er meer speelt bij dit vertrek. Ik geloof het niet allemaal maar ben blij dat je weg gaat. Ik wens je het allerbeste toe en vermoed dat we je binnenkort wel weer ergens zien opduiken. Rare man.

Oostenrijk


Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.