Zo zagen wij het: Cambuur – NEC

NEC mocht vandaag weer het veld op na de interlandweek, waarin Tavsan zich nog even flink etaleerde in Jong Oranje. De tegenstander van vandaag was Cambuur. De Friezen staan een puntje voor op ons en bij winst van NEC zouden we dus stuivertje wisselen. Dat moest vandaag dan wel gebeuren zonder Barreto en Proper op het middenveld. Daarentegen was Bruijn wel weer beschikbaar. Op rechts ontbrak Van Rooij door ziekte en werd vervangen door Bronkhorst. De discussie voorafgaand aan de wedstrijd ging vooral over hoe de VAR ons vandaag weer zou gaan naaien, maar pikant genoeg bleek men vandaag vanuit Leeuwarden in de eerste helft geen contact te kunnen krijgen met Zeist. Technische problemen? Of durfde de KNVB het niet meer aan om de VAR toe te passen bij NEC-duels? Het zal het eerste zijn, want in de tweede helft werd het contact hersteld. Toch weer ellende aan de horizon dus….?

Mojje kieke, raore junkskes die Friezen met hun dialect.

Tactiek: Meijer opteerde irritant genoeg weer voor een 5-2-3 / 5-3-2, waar we nu al maanden steen en been over klagen door de gruwelijk slechte veldbezetting en een zeer zwak middenveld. De centrale pion vormde daarbij Mattsson, geflankeerd door Tavsan en Okita. NEC begon nog wel aardig en opende zeer vroeg de score, maar daarna vervielen we weer in het oude patroon van achterover leunen, het middenveld weggeven en de voorhoede tandeloos laten spartelen. Gelukkig pakte deze keer de ‘standaard’ wissel van Vet voor Bruijn na ruim een uur een keer goed uit.

Uitslag: Wat heet; Vet leverde een kwartier voor het einde een fantastische poeier af van afstand die piekfijn in de kruiding vloog. En bovendien wist NEC ditmaal die 1-2 voorsprong wel over de eindstreep te trekken. Een hele slechte wedstrijd van NEC, maar wat zal het? We zijn de magische 34 punten grens gepasseerd! We zijn dus veilig en kunnen zelfs nog een beetje dromen van Europese play-offs.

Publiek: De sfeer zat er weer goed in in het uitvak. Dat was ook niet verwonderlijk, want ondanks de reistijd was het uitvak ‘gewoon’ uitverkocht. Helemaal top.

Het uitvak stond lekker vol vandaag.

Scheids: Van Boekel moest het in de eerste helft stellen zonder de VAR, al werd het onding in de tweede helft alsnog weer aangezet. Gelukkig waren die 49 minuten niet genoeg om ons voor de vierde keer op rij te naaien. Van Boekel floot niet kleinzielig en liet veel door gaan. Bronkhorst en Bruijn zagen beiden geel.

Hoogtepunten: Een schitterende goal van Vet. En natuurlijk het doorbreken van de 34 puntengrens!

Dieptepunten: Leuk dat je wint, maar oh oh oh wat was het voetballend weer slecht vandaag. Na een veelbelovende openingsfase stortte het duel echt volledig in en speelde NEC een van haar slechtste duels an dit seizoen. Een klein wonder dat het winnend werd afgesloten, maar goed.

Inzet: Er lukte vandaag niet veel, al werd er als vanouds wel hard gewerkt. Het was vreselijk slordig van beide kanten. Leuk dat Bruijn terug is, maar zonder Barreto of Proper op het middenveld blijken we toch uitermate flets en tandeloos.

Conclusie: De doelstelling is behaald, maar met slechts een puntje achter plek 8 (FC Groningen) mogen we de resterende duels toch best proberen om ook die Europese play-off plek te pakken te krijgen. Verdiend zal het niet zijn, maar wie maalt daarom. Onze promotie kwam ook volledig uit de lucht vallen, maar desondanks doen we gewoon volop mee in de Eredivisie. De druk is eraf, we kunnen niet meer achterhaald worden, en dus mag het vizier volledig omhoog gericht worden. Lekker!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.